Představení LEC týmů: Heretics
i Zdroj: Twitter: Team Heretics
Esport League of Legends Článek Představení LEC týmů: Heretics

Představení LEC týmů: Heretics

Michal Glückselig

Michal Glückselig

9. 1. 2024 12:45

První split letošní LEC sezóny již klepe na dveře, a tak je na čase představit si jednotlivé účastníky. V dnešním představení se podíváme na tým Heretics.

Reklama

Výkony v minulém splitu

Pro tým Heretics, který se loňský rok v LEC představil vůbec poprvé, šlo o hořkosladkou sezónu. Poměrně nadějný začátek v zimním splitu totiž vystřídalo katastrofické jaro, které celou organizaci postavilo do těžké pozice pro zbytek sezóny. V létě se Heretics navzdory očekáváním díky změnám na midlane a na pozici marksmana podařilo vstát z popela a z pozice největších underdogů se přesunout mezi špičku LEC. Velice slušné čtvrté místo, které se jim nakonec podařilo uhrát, ale pro postup do sezónního finále nestačilo, přičemž rozhodujícím faktorem byly právě chybějící body z jarního splitu.

Sestava Heretics v roce 2023 vzhledem k poslednímu odehranému zápasu

  1. Shunsuke “Evi” Murase
  2. Marcin “Jankos” Jankowski
  3. Vincent “Vetheo” Berrié
  4. Victor “Flakked” Lirola Tortosa
  5. Mertai “Mersa” Sari

Shledání legendární trojice z G2 Esports

Heretics, kteří při svém vstupu do LEC sázeli především na méně zkušené a neověřené hráče, se pro nový rok rozhodli přehodnotit svou strategii a místo jednoho, či dvou zvučných jmen, se rozhodli svou soupisku složit rovnou z pěti hvězdných hráčů, kteří již nejvyšší evropskou ligu ve své kariéře alespoň jednou ovládli. Z minulého roku si tak své místo v Heretics udrželi jungler Marcin “Jankos” Jankowski a marksman Victor “Flakked” Lirola Tortosa, kteří platili za hlavní tahouny týmu.

Mezi novými posilami pak najdeme topaře Martina “Wunder” Hansena a midaře Luku “Perkz” Perkoviće. Tato dvojice dnes již legendárních hráčů si společně s Jankosem prošla nejúspěšnějšími roky G2 Esports, v jejichž barvách dosáhli největších úspěchů evropského regionu na poli League of Legends, mezi které patří vyřazení Royal Never Give Up v semifinále Worlds 2018 a vítězství Mid Season Invitational 2019.

Celou skvadru doplní support Norman “Kaiser” Kaiser, který v roce 2021 přinesl první dva LEC tituly do tábora organizace MAD Lions a od té doby platí za jednoho z předních hráčů celé ligy.

Vyhlídky týmu Heretics pro letošní sezónu

Týmu Heretics se podařilo sestavit vskutku hvězdný tým, minimálně co se papírových předpokladů týče. Aktuální forma všech hráčů ovšem rozhodně nenasvědčuje tomu, že by sestava měla být považována za jednu z těch nejsilnějších. Pro Perkze i Kaisera byl minulý rok velice obtížný a spíše než ke špici tabulky se zařazovali k jejímu spodku. Ani Wunder, jehož herní forma na tom byla o něco lépe, rozhodně nepodával výkony, na které jsme od něj byli v letech 2019-2020 zvyklí. 

Celá sestava na druhou stranu disponuje ohromným množstvím zkušeností a co již nebudou zvládat ruce tak lze nahradit kvalitní týmovou souhrou. Heretics by se tak měli pohybovat okolo středu tabulky, nelze ovšem vyloučit ani možnou kvalifikace na Worlds. 

Soupiska týmu Heretics pro rok 2024

  1. Martin “Wunder” Hansen
  2. Marcin “Jankos” Jankowski
  3. Luka “Perkz” Perković
  4. Victor “Flakked” Lirola Tortosa
  5. Norman “Kaiser” Kaiser
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama