Představení LEC týmů: Karmine Corp
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
Esport League of Legends Článek Představení LEC týmů: Karmine Corp

Představení LEC týmů: Karmine Corp

Michal Glückselig

Michal Glückselig

10. 1. 2024 08:30

První split letošní LEC sezóny již klepe na dveře, a tak je na čase představit si jednotlivé účastníky. V dnešním představení se podíváme na tým Karmine Corp.

Reklama

Výkony v minulých sezónách

Karmine Corp dlouhodobě platila za nejúspěšnější evropskou organizaci v rámci regionálních lig. Od roku 2021, kdy vstoupila na pole League of Legends scény, se zařadila mezi špičku v nejvyšší francouzské lize a podařilo se jí získat celkem čtyři tituly v EMEA Masters (dříve EU Masters). Karmine Corp se navíc netajili svými ambicemi ohledně vstupu do LEC, což se jim koncem minulého roku konečně povedlo, když svůj slot získali od týmu Astralis.

Sestava Karmine Corp v roce 2023 vzhledem k poslednímu odehranému zápasu

  1. Lucas “Cabochard” Simon-Meslet
  2. Jakub “Cinkrof” Rokicki
  3. Lucas “Saken” Fayard
  4. Caliste “Caliste” Henry-Hennebert
  5. Raphaël “Targamas” Crabbé

Jádro týmu obohacené o dvě zvučná jména

Přestože většina organizací ihned po vstupu do LEC většinou zcela promění celou svou soupisku, Karmine Corp své sestavě z minulého roku z větší části věří a změny v jejich sestavě jsou tak spíše mírnějšího rázu. Na toplane se nám znovu představí veterán Lucas “Cabochard” Simon-Meslet, který Karmine Corp reprezentoval takřka od samého počátku a má navíc za sebou letité zkušenosti v LEC. 

Další známou tváří je pak midař Lucas “Saken" Fayard, který v barvách Karmine Corp podobně jako Cabochard soutěžil po celou dobu. Za svou věrnost nyní bude odměněn, neb si vůbec poprvé zahraje v nejvyšší evropské soutěži a získá tak šanci posunout se ve své kariéře dál. 

Posledním navrativším se hráčem je support Raphaël “Targamas” Crabbé. Ten se již díky své štaci v Karmine Corp do LEC jednou podíval a v barvách G2 Esports zvládl celou soutěž ovládnout. Jeho následující štace u Excel mu však příliš nevyšla a zavítal tak zpět do své domácí organizace, prostřednictvím které si nyní v LEC bude moci znovu zahrát.

Ověřenou trojici, která minulý rok zvládla zvítězit na EMEA Masters, podpoří dvě nová jména. Prvním z nich je čínský jungler Zhou “Bo” Yang-Bo, který si svou premiéru v LEC odbyl již minulý rok. Přestože ale mělo jít o velkou hvězdu, jeho výkony nechaly většinu diváků na pochybách. V novém týmu tak dostane šanci ukázat, že jeho individuální pochybení byly zaviněny především špatnou týmovou souhrou a atmosférou, nežli jeho vlastní chybou.

Na pozici marksmana se pak představí Boův kolega z minulého roku, Elias “Upset” Lipp, hráč, který je dlouhodobě považován za jednoho z nejlepších evropských marksmanů, a to i přesto, že ve své kariéře ani jednou nezvládl vyhrát LEC a kvalifikace na jeho první mezinárodní turnaj mu dlouhou dobu unikala.

Vyhlídky týmu Karmine Corp pro letošní sezónu 

Sestava Karmine Corp může na první pohled vypadat sympaticky, zejména kvůli ponechání si třech hráčů z původní sestavy. Akvizice Boa a Upseta ovšem může synergii mezi touto trojicí poměrně narušit. Oba dva hráči jsou totiž ve hře velmi vokální a jsou známí tím, že od svého týmu očekávají hraní okolo nich. Cabochard, Saken a Targamas se tak s velkou pravděpodobností budou muset přizpůsobit zcela novému hratelnostnímu stylu, na který doposud nebyli příliš zvyklí. Pokud tento úkol nezvládnou, dá se očekávat, že Karmine Corp ve svém vstupu do LEC těžce pohoří. Nelze ale vyloučit ani opačný výsledek v případě, že si všichni hráči dohromady sednou.

Sestava týmu Karmine Corp pro rok 2024

  1. Lucas “Cabochard” Simon-Meslet
  2. Zhou “Bo” Yang-Bo
  3. Lucas “Saken” Fayard
  4. Elias “Upset” Lipp
  5. Raphaël “Targamas” Crabbé
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama