Představení LEC týmů: MAD Lions
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
Esport League of Legends Článek Představení LEC týmů: MAD Lions

Představení LEC týmů: MAD Lions

Michal Glückselig

Michal Glückselig

5. 1. 2024 16:35

První split letošní LEC sezóny již klepe na dveře a tak je na čase představit si jednotlivé účastníky. V dnešním představení se podíváme na tým MAD Lions.

Reklama

Výkony v minulém roce

Již od svého nástupu do LEC v roce 2020 se MAD Lions prezentovali jako silná a ambiciózní organizace. Nejinak tomu bylo i minulým rokem, kdy se jim jakožto jedinému evropskému týmu podařilo v BO5 sérii porazit G2 Esports a odnést si jeden ze čtyř titulů, které lze v rámci jedné LEC sezóny získat. Na své sympatické výkony na domácí scéně ale MAD Lions nezvládli navázat na ani jednom z mezinárodních turnajů. Jejich účasti na Mid Season Invitational a Worlds jim dohromady přinesly pouze jedinou vyhranou mapu, kterou zvládli vyhrát proti svým evropským kolegům BDS. Na vině v tomto případě byly vnitřní rozepře týmu a nedostatečná motivace ke společnému tréninku. 

Sestava MAD Lions v roce 2023

  1. Kim “Chasy” Dong-hyeon
  2. Javier “Elyoya” Praves Batalla
  3. Yasin “Nisqy” Dinçer
  4. Matyáš “Carzzy” Orság
  5. Zdravets “Hylissang” Galabov

Změny v soupisce

Přestože bylo jasné, že změny jsou v případě MAD Lions na místě, jejich šíři čekal před přestupovým obdobím jen málokdo. V organizaci nezůstal kámen na kameni a z původní sestavy, včetně trenérských pozic, zůstal v týmu pouze známý španělský jungler Javier “Elyoya” Praves Batalla. Právě kolem něj se španělská organizace rozhodla postavit nový tým, při jehož tvorbě se drželi poměrně zajímavého kritéria.

Všichni nově příchozí hráči, vyjma polského midaře Bartłomieje “Fresskovy” Przewoźnika, jsou totiž španělské národnosti. MAD Lions tak nejspíše věří, že se hráči pocházející ze stejné země dokáží mnohem lépe sehrát a ve vzájemném stmelování jim nebudou bránit žádné kulturní rozdíly. Pro trojici španělských hráčů Alex “Myrwn” Villarejo, David “Supa” Martínez García a Álvaro “Alvaro” Fernández del Amo bude nicméně zimní split letošního LEC jejich premiérou v nejvyšší evropské soutěži, stejně tak jako pro midaře Fresskovyho.

Vyhlídky MAD Lions pro letošní sezónu

MAD Lions vypadají na papíře jako nejslabší sestava, která se má účastnit letošní sezóny LEC. V posledních letech se ale jakákoli očekávání v rámci LEC často prolomují a jsou to spíše týmy, stavící na zvučných jménech, které nakonec obsazují poslední příčky. Elyoya se navíc jakožto velmi vokální hráč více než hodí do role pomyslného kapitána týmu, který dokáže hladovým nováčkům předat důležité zkušenosti a formovat identitu celého týmu. Od MAD Lions bychom tedy neměli mít příliš vysoká očekávání, rozhodně ale nepůjde o jednoznačně nejhorší tým, který v průběhu letošního roku uvidíme.

Soupiska týmu MAD Lions pro rok 2024

  1. Alex “Myrwn” Villarejo
  2. Javier “Elyoya” Praves Batalla
  3. Bartłomiej “Fresskovy” Przewoźnik
  4. David “Supa” Martínez García
  5. Álvaro “Alvaro” Fernández del Amo
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama