Představení LEC týmů: Rogue
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
Esport League of Legends Článek Představení LEC týmů: Rogue

Představení LEC týmů: Rogue

Michal Glückselig

Michal Glückselig

8. 1. 2024 21:00

První split letošní LEC sezóny již klepe na dveře, a tak je na čase představit si jednotlivé účastníky. V dnešním představení se podíváme na tým Rogue.

Reklama

Výkony v minulém roce

Tým Rogue se po uplynulé sezóně vrací zpět ke svému původnímu brandingu, který v rámci minulého roku nahradilo logo španělské organizace KOI. Pod její vlajkou si jádro organizace Rogue zažilo jeden z nejhorších roků za dobu své existence. Zimní split sice vypadal poněkud slibně a třetí místo rozhodně neplatilo za žádnou ostudu, v průběhu jara a léta ovšem výkony celého týmu jen a jen klesaly, což nakonec vedlo k tomu, že se jim nepodařilo kvalifikovat do sezónního finále a tudíž, ani na Worlds.

Sestava Rogue/KOI v roce 2023 vzhledem k poslednímu odehranému zápasu

  1. Mathias “Szygenda” Jensen
  2. Kim “Malrang” Geun-seong
  3. Emil “Larssen” Larsson
  4. Markos “Comp” Stamkopoulos
  5. Henk “Advienne” Reijeng

Změny v soupisce

Spolu se změnou brandingu přichází s novým rokem pochopitelně i změny v soupisce. Krátkou akvizici Henka “Advienne” Reijenga, během letního splitu, Rogue vyhodnotili jako nepříliš úspěšnou a na pozici supporta se tak místo něj představí Théo “Zoelys” Le Scornec. Jde o nováčka, který si v LEC zahraje vůbec poprvé, disponuje však bohatými zkušenostmi z nejvyšší francouzské ligy, která je dlouhodobě považována za nejkvalitnější regionální ligu.

S týmem se nadále loučí i dlouhodobá stálice Kim “Malrang” Geun-seong, korejský jungler, který svými skvělými výkony velkou měrou přispěl k vítězství Rogue v letním splitu LEC v roce 2022. Jeho místo zaujme dobře známý jungler Mark “Markoon” van Woensel, který v minulosti reprezentoval barvy týmu Excel, minulý rok pak SK Gaming. Disponuje tak dostatečnými zkušenostmi na to, aby Malranga zvládl nahradit, především však půjde o výhodu z hlediska komunikace, kdy se Rogue již nebudou muset potýkat s jazykovou bariérou.

Zbylé tři hráče pak již moc dobře známe. Topař Mathias “Szygenda” Jensen, který se za poněkud kontroverzních okolností spojených s odchodem Andreie “Odoamne” Pascu minulý rok do týmu připojil, se nakonec ukázal býti vítanou posilou a z celé sestavy se mu dařilo vůbec nejlépe. Není tedy překvapením, že v Rogue setrvává i nadále, stejně tak jako midař Emil “Larssen” Larsson, který v organizaci působí již od jejích začátků a jehož konzistentní výkony upevnili jeho pozici i pro tento rok.

Na pozici marksmana se pak představí dobře známý hráč Markos “Comp” Stamkopoulos. Tomu se sice v průběhu minulé sezóny příliš nedařilo, v minulosti ale už ukázal, že má potenciál na to, stát se bez větších problémů tím nejlepším hráčem na své pozici.

Vyhlídky Rogue pro letošní sezónu

Rogue mají v novém roce poměrně velkou šanci na úspěch. Jak Larssen, tak i Comp v minulosti ukázali, že se mohou bez problému poprat s evropskou špičkou. Akvizice Markoona by pak měla zlepšit týmovou komunikaci a také sjednotit pohled na to, jakou bude mít tým identitu. Szygenda pak platí za flexibilního topaře, který se zvládne ujmout role carry šampionů, stejně tak jako spolehlivých tanků. Zoelys by pak měl přinést svěží vítr na spodní linku a dopomoci Compovi k znovunabytí jeho herní formy.

Soupiska Rogue pro rok 2024

  1. Mathias “Szygenda” Jensen
  2. Mark “Markoon” van Woensel
  3. Emil “Larssen” Larsson
  4. Markos “Comp” Stamkopoulos
  5. Théo “Zoelys” Le Scornec
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama