Představení LEC týmů: SK Gaming
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
Esport League of Legends Článek Představení LEC týmů: SK Gaming

Představení LEC týmů: SK Gaming

Michal Glückselig

Michal Glückselig

6. 1. 2024 10:00

První split letošní LEC sezóny již klepe na dveře a tak je na čase představit si jednotlivé účastníky. V dnešním představení se podíváme na tým SK Gaming.

Reklama

Výkony v minulém roce

SK Gaming jsou dlouhodobou stálicí nejvyšší evropské ligy a mají za sebou již několik účastí na mezinárodních turnajích. V posledních letech se jim sice příliš nedařilo, loňský rok pro ně ovšem znamenal bod zlomu a z obvyklých posledních příček v tabulce se v jednom ze splitů posunuli až na čtvrté místo. Na své výkony ale již znovu navázat nedokázali, díky čemuž jim nakonec těsně unikla účast na Worlds. Pro sestavu složenou především z méně zkušených a levnějších hráčů, však stále šlo o poměrně úspěšnou sezónu.

Sestava SK Gaming v roce 2023

  1. Joel “Irrelevant” Miro Scharoll
  2. Mark “Markoon” van Woensel
  3. Daniel “Sertuss” Gamani
  4. Thomas “Exakick” Foucou
  5. Mads “Doss” Schwartz

Vzhledem k solidním herním výkonům, které celá sestava SK Gaming v průběhu roku 2023 podávala, nedošlo v rámci soupisky k velké restrukturalizaci, ale spíše k drobnějším změnám. V týmu i nadále zůstává botlane duo Thomas “Exakick” Foucou a Mads “Doss” Schwartz, které již několikrát ukázalo svůj potenciál. Marksman Exakick byl navíc mnohými hráči i diváky označován jako potenciálně nejlepší ve své roli, přestože výkony které podával, byly často nekonzistentní.

Další známou tváří z minulého roku bude topař Joel “Irrelevant” Miro Scharoll. Ten se navzdory své přezdívce prokázal býti více než relevantním článkem týmu a mnohdy si zvládl poradit i s mnohem zkušenějšími a mechanicky nadanějšími soupeři. Jeho setrvání v SK Gaming tedy nepřekvapí asi nikoho.

V jungli již nicméně Marka “Markoon” van Woensela neuvidíme. Místo něho do týmu nastupuje nováček Ismail “Isma” Boualem, který má bohaté zkušenosti z nejvyšší španělské ligy a v minulém roce byl pouhou jednu mapu od vítězství celého EMEA Masters. Po právu tedy dostává šanci ukázat se v LEC, kde dostane prostor dále rozvíjet své herní schopnosti.

Ještě o něco zvučnější jméno pak přibylo na midlane, na které se nově bude prezentovat Yasin “Nisqy” Dinçer, bývalý midař týmu MAD Lions. Nisqy se po svém návratu zpět do Evropy v roce 2021 stal jedním z předních midařů LEC a ukázal se na každém z posledních třech Worlds. Kromě toho si na své konto připsal i jeden domácí titul, který se mu společně s MAD Lions podařilo získat minulý rok na jaře. Pro SK Gaming tak půjde o skutečně velkou posilu. 

Vyhlídky SK Gaming pro letošní sezónu

Pro SK Gaming vypadá letošní sezóna více než nadějně. Akvizice Nisqyho, který je znám svým hraním pro tým, by měla pomoci uvolnit Exakickův potenciál a dát mu dostatečnou šanci přebírat otěže zápasu. Vzhledem k tomu, že tři z hráčů se spolu již znají z minulého roku, neměla by být problémem ani vzájemná souhra. Jediným otazníkem tak zůstává Isma, který do LEC bude vstupovat vůbec poprvé a zatím tedy netušíme, do jaké míry se zvládne adaptovat na kompetitivní prostředí nejvyšší evropské ligy.

Soupiska SK Gaming pro rok 2024

  1. Joel “Irrelevant” Miro Scharoll
  2. Ismail “Isma” Boualem
  3. Yasin “Nisqy” Dinçer
  4. Thomas “Exakick” Foucou
  5. Mads “Doss” Schwartz
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama