Představení LEC týmů: Vitality
i Zdroj: Photo by Michal Konkol/Riot Games
Esport League of Legends Článek Představení LEC týmů: Vitality

Představení LEC týmů: Vitality

Michal Glückselig

Michal Glückselig

3. 1. 2024 12:15

První split letošní LEC sezóny již klepe na dveře a tak je na čase představit si jednotlivé účastníky. V dnešním představení se podíváme na tým Vitality.

Reklama

Výkony v minulém splitu

Tým Vitality si za poslední roky vybudoval jméno organizace, která spíše než prací s hráči vyniká velkým množstvím financí, které má k dispozici. Za poslední tři roky se totiž vždy jala sestavování “supertýmu”, jenž byl složen jen z těch nejzvučnějších jmen. Všechny pokusy o ovládnutí LEC touto cestou nicméně skončily tragicky. Loňskou sezónu se sice Vitality během jarního splitu podařilo dorovnat jejich historicky nejlepší umístění, tedy třetí místo, následoval však tvrdý pád v letním splitu. Díky tomu se ani nemohli zúčastnit sezónního finále LEC a celý rok pro ně skončil naprostým fiaskem.

Sestava Vitality v roce 2023 vzhledem k poslednímu odehranému zápasu

  1. Kyeong “Photon” Gyu-tae
  2. Kacper “Daglas” Dagiel
  3. Luka “Perkz” Perković
  4. Elias “Upset” Lipp
  5. Norman “Kaiser” Kaiser

Změny v soupisce

Do nové sezóny Vitality vstupují s poměrně odlišnou strategií, jejíž volbu mohla ovlivnit i nově zavedená stropní hodnota platů LEC hráčů. Spíše než supertým se Vitality rozhodli pro solidní, avšak ne přehnaně hvězdnou soupisku. Z původní sestavy zůstává korejský topař Kyeong “Photon” Gyu-tae, který si v loňské sezóně prošel turbulentními výkony, podobně jako celý tým Vitality. Po jeho bok se postaví jungler Kacper “Daglas” Dagiel, jenž ve Vitality zaskakoval poslední hrací týden a do té doby si zahrál pouze v jejich sekundární soupisce.

Luku “Perkz” Perkoviće, který dva roky zastával roli základního stavebního kamene celého týmu, pak nahradí Vincent “Vetheo” Berrié. Hráč, který byl často chválen za své individuální výkony, avšak i kárán za svou mnohdy až přehnaně emoční stránku, zůstává v tuto chvíli otazníkem. Během své poslední štace v týmu Heretics si však nevedl vůbec špatně a málem se zvládl kvalifikovat i na sezónní finále.

Další změna se dotkla celé spodní linky, kde dvojici Norman “Kaiser” Kaiser a Elias “Upset” Lipp nahradí známá dvojice z MAD Lions Zdravets “Hylissang” Galabov a Matyáš “Carzzy” Orság. Tato změna je více než pochopitelná, neboť nesouhra botlinky byl jeden z klíčových problémů loňských Vitality. Carzzy a Hylissang se mezi sebou již dobře znají a v barvách MAD Lions zvládli minulý rok dosáhnout na vítězství jednoho ze splitů.

Souhra mezi hráči by se nicméně neměla zlepšit pouze v rámci spodní linky, nicméně i napříč celým týmem. Poslední posilou je totiž příchod trenérské dvojice Jamese “Mac” MacCormacka a Patricka “Pad” Suckow-Breuma, jenž je známá skvělou prací s hráči. Navíc se velice dobře znají s Carzzym a Hylissangem, se kterými strávili celý minulý rok v MAD Lions.

Vyhlídky týmu Vitality pro letošní sezónu

Největší nadějí pro tým Vitality jsou posily v rámci trenérských a manažerských pozic. Pokud totiž něco týmu Vitality historicky nefungovalo, byla to právě souhra jednotlivých hráčů, se kterou by dvojice Mac a Pad měla zásadně vypomoct. Opuštění od hvězdných jmen by také mělo zabránit vnitřním rozepřím v týmu. Carzzy je dlouhodobě známý spíše jako pasivní hráč, který se rád přizpůsobí ostatním a Hylissang společně s Vetheem tak dostanou jako o něco hlasitější hráči patřičný prostor.

Celé soupisce nicméně naopak chybí rozdílový hráč, který by celý tým vzal na záda a dovedl jej k vítězství. Vitality by tak měli obsazovat vyšší příčky v tabulce a pravděpodobně i dosáhnout na účast na Worlds. Vítězství jednotlivých splitů, popřípadě celého LEC finále, ale nejspíš bude náležet jiným týmům.

Soupiska týmu Vitality pro rok 2024

  1. Kyeong “Photon” Gyu-tae
  2. Kacper “Daglas” Dagiel
  3. Vincent “Vetheo” Berrié
  4. Matyáš “Carzzy” Orság
  5. Zdravets “Hylissang” Galabov
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama