Přehled vyřazovací fáze The International 2023
i Zdroj: Valve
Esport Dota 2 Článek Přehled vyřazovací fáze The International 2023

Přehled vyřazovací fáze The International 2023

Michal Mašika

Michal Mašika

20. 10. 2023 16:20

Po téměř týdenní pauze se vracíme zpět do víru nejlepší světové Doty na The International. Čeká nás první polovina vyřazovací části, ve které se zbývajících 16 týmů popere o místo ve finálovém víkendu.

Reklama

Upper Bracket

Regionální účast týmů v horní části pavouka je díky několika překvapením v rozřazovacích sériích až nebývale rozmanitá. Kromě Jižní Ameriky zde totiž každý region najde svého zástupce. 

Jasným favoritem turnaje je však Východní Evropa, a právě v rámci tohoto regionu proběhne první utkání. Přestože Virtus.Pro již několikrát překonali očekávání, proti Spirit, kteří působí jako nejsilnější tým na turnaji, by neměli mít sebemenší šanci. 

Druhý zápas by měl být o něco vyrovnanější partií. Západoevropští Liquid jsou přesto drobnými favority, ať už co se historických výsledků proti jihoasijským Talon týče, tak i formou, se kterou na turnaji doposud působí.

Těžko předvídatelný bude zápas s pořadovým číslem tři. Dle dosavadních výsledků na turnaji by jasně navrch měli mít čínští LGD. Nutno ale podotknout, že se prozatím potkali spíše se slabšími týmy a 9Pandas, kteří se již postavili týmu Spirit, anebo BetBoom, tak pro ně budou první větší zkouškou.

Horní část pavouka uzavírá zápas mezi severoamerickými Nouns a čínskými Azure Ray. Od obou týmů se před začátkem turnaje neočekávalo mnoho a jejich přítomnost v tomto utkání je pro ně sama o sobě velkým úspěchem. Azure Ray by však dle historické síly obou regionů měli být jasným favoritem.

Přehled vyřazovací fáze The International 2023

Lower Bracket

Spodní část pavouka otevře další meziregionální duel, tentokrát mezi severoamerickými celky. Jonáš “SaberLight” Volek se zde v barvách Shopify Rebellion postaví svým rivalům z TSM. Právě oni by díky vzestupným tendencím svých herních výkonů měli být favorité a Česko by tak mělo přijít o svého jediného zástupce.

Utkání západoevropských Gaimin Gladiators a východoevropských BetBoom proti jihoamerickým Evil Geniuses a Keyd Stars, by pak měla jít ve prospěch evropských celků. Jižní Amerika zatím na turnaji působí jako nejslabší region a nenadálé zlepšení nelze očekávat. 

Celou vyřazovací část uzavře západoevropské derby mezi Tundra Esports, které reprezentuje i Oliver “Skiter” Lepko a Entity. Půjde o další těžce předvídatelný duel, a to zejména díky kolísavé formě Tundry, kterou po celý rok bourala očekávání ať už v pozitivním, či negativním slova smyslu. Vzhledem k velkým zkušenostem, kterými disponují hráči Tundry, by to ale přesto měli být oni, kdo z utkání vyjdou vítězně.

Přehled vyřazovací fáze The International 2023
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama