Příjmy Nintendo mobile dosáhly hranice 1 miliardy dolarů
Zajímavosti Článek Příjmy Nintendo mobile dosáhly hranice 1 miliardy dolarů

Příjmy Nintendo mobile dosáhly hranice 1 miliardy dolarů

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

8. 2. 2020 19:01

Mobilní hry od Nintenda umí vydělávat díky mikrotransakcím.

Reklama

NIntendo se pohybujet na trhu s mobilními videohrami od roku 2015. Nicméně nejde o žádná kvanta, za těch pět let vyprodukovali pouze šest titulů. To ale stačilo k tomu, aby dosáhly neskutečného milníku v celkových příjmech od hráčů - 1 miliardy amerických dolarů.

Více než poloviční podíl (61%) na tom má taktické RPG ze známé série Fire Emblem Heroes, které vydělalo už 656 milionů dolarů. Druhou příčku okupuje sociální simulátor, takové The Sims od Nintenda, Animal Crossing Pocket Camp se 131 miliony dolarů. Pomyslne stupínky vítězů završuje akční RPG Dragalia Lost, jež dosáhlo 123 milionů dolarů.

S podivem se moc neprosadila celosvětově známější jména jako Mario Kart Tour, které z toho tvoří pouhých 8% (86 milionů) nebo sedmi procentní Super Mario Run vydělalo jen 76 milionů dolarů. Nejhůře výdělečnou hrou je prozatím Dr. Mario World, jelikož jde ale o novinku z července minulého roku, můžeme říct, že získaných 4,8 milionů dolarů od léta ujde.

Vesměs jde o free to play hry, kde funguje jednoduchá politika mikrotransakcí. Zajímavostí vůči poměru příjmů je počet stažení. V něm exceluje Super Mario Run díky 244 milionům downloadů. Oproti tomu nejvýdělečnější Fire Emblem Heroes figuruje s nejnižším počtem instalací - pouhými 4% z celkových stažení Nintendo her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama