Proběhlo velkolepé představení EA Sports FC 24, známe datum vydání
Gaming FC 24 Článek Proběhlo velkolepé představení EA Sports FC 24, známe datum vydání

Proběhlo velkolepé představení EA Sports FC 24, známe datum vydání

Jarmil Černý

Jarmil Černý

14. 7. 2023 11:59

EA Sports FC 24 obdržel gemeplay trailer a datum vydání

Reklama

EA Sports FC 24 od Electronic Arts má datum vydání. EA první díl fotbalového simulátoru pod novým jménem vydá 29. září 2023. Během živého livestreamu také potvrdila některé spekulace, o kterých se dříve mluvilo v komunitě.

Při slavnostním odhalovacím livestreamu se úvodního slova ujal slova Andew Wilson, výkonný ředitel Electronic Arts, který se nejprve podělil o fotbalové zážitky ze svého dětství v Austrálii a následně zavzpomínal na časy, kdy FIFA, potažmo EA Sports FC „nebyl hlavním titulem EA.“ Zároveň dodal, že půjde o největší fotbalovou hru všech dob s cílem vybudovat kolem ní masivní komunitu.

Dočkali jsme se také očekávaného gameplay traileru, ten však nakonec moc novinek neodhalil, spíše zopakoval znovu již zřejmé novinky jako smíšené týmy nebo vylepšení technologie pohybu hráčů.

Datum vydání EA Sports FC 24

Došlo i na zveřejnění data vydání, to je oficiálně stanoveno na 29. září, uživatelé s předběžným přístupem si ale budou moci zahrát už 22. září.

Dlouholeté smlouvy s klíčovými ligami

EA taktéž potvrdila smlouvy s největšími hráči na trhu. Licence na hráče, týmy i stadiony uzavřela s La Ligou, Premier League i Champions League. Během toho přinesly na pódium trofeje těchto lig fotbalové hvězdy Luis Figo, Didier Drogba a sám Ronaldinho.

Chybět nebude licence všech týmů německé Bundesligy a kompletní pokrytí jak francouzské Ligue 1, tak americké MLS. Úvodní stránka však mírně mlží o tom, jak moc kompletní bude licence pro italskou Serie A.

Další ligy, které EA uvádí na stránce hry: Liga Portugal, Belgium Jupiler League, Eredivisie, Liga Profesional de Futbol-Argentina, Roshn Saudi League, Korea K League 1 & 2, Chinese Super League, A-League, Süper Lig, Liga 1, Ekstraklasa, Bundesliga (Rakousko), Credit Suisse Super League, Superliga, Scottish Professional Football League, SSE Airtricity League Premier Division, Allsvenskan, Elitserien, EFL League One, EFL League Two, 3rd League (Německo).

Do Ultimate Team se přidají ženy

Oficiálně bylo také potvrzené dlouho očekávané přidání ženských hráček do oblíbeného kompetitivního módu Ultimate Team, kde by si hráči měli tradičně stavět vlastní tým z širokého výběru momentálně hrajících hráčů, ale i fotbalových legend.

Esport v EA Sports FC 24

Na své si přijdou také esportoví hráči, pro ty EA připravila společnou jednotnou strukturu soutěží na platformě, kterou nazvala FC Pro. Sezóna by poté měla vyvrcholit velkolepým turnajem FC Champions.

Evoluce a unikátní styly hráčů v Ultimate Team

Do oblíbeného módu dorazí mechanika evolucí. Ze svých hráčů, tak údajně budete schopni vybudovat „jedinečné hvězdy“ a to sice pomocí úkolů, za jejichž splnění získají vaši hráči vylepšení herního stylu, jednotlivých vlastností i celkového hodnocení. Někteří hráči obdrží také charakteristický herní styl dle toho, jak skutečně hrají na hřišti.

Crossplay v režimech Volta a Kluby

V režimu kluby, dříve Pro Clubs, a Volta bude konečně možné poměřit síly napříč herními platformami stejné generace. Hráči na Playstationu tak budou moci vyzvat hráče hrající na Xboxu a naopak. K dispozici budou také různé žebříčky, které vás budou porovnávat s dalšími hráči napříč platformami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama