Proč zrovna nyní Path of Exile?
Gaming Článek Proč zrovna nyní Path of Exile?

Proč zrovna nyní Path of Exile?

Thundarr

Thundarr

30. 5. 2018 15:40

Ještě jste nevyzkoušeli Path of Exile? Nyní je ta pravá chvíle. 1.června začíná nová sezóna.

Reklama

Milí čtenáři, pokud jste fanoušci RPG her, určitě znáte Diablo a možná znáte i Path of Exile. Proč jsme se rozhodli zrovna nyní upozornit na tuhle hru? Je to jednoduché, v obou hrách skončila sezóna, a velmi brzy začíná nová. U Diabla je problém, že se do hry moc nového obsahu nedostává. Nicméně PoE (Path of Exile) přináší každou sezónu něco nového.

Path of Exile: Incursion

Nyní se nechci rozepisovat o tom, co je v následující sezóně PoE nové, nebo zajímavé. Spíše chci poukázat na to proč je tahle hra tak nenáviděná a zároveň milovaná.

Pozitiva

  • Hra je zdarma
  • Neplatíte žádný paušál
  • Rozumné nároky na hru
  • Když pochopíte základy, máte vyhráno

Negativa

  • Takové množství mechanik, až se může zdát nepřehledná
  • Není jednoduché začít, bez pomoci někoho, kdo hru zná
  • Hra je sice zdarma, ale vydělává na mikro transakcích
  • Mikro transakce nejsou levné

Základní princip je jednoduchý, chodit po mapě a zabít vše, na co narazíte (až na vyjímky). Vaše postava nemá skilly, ale jednotlivé skilly si přidáváte (konfigurujete) pomocí gemů, které vkládáte do slotů ve vašem vybavení. Je potřeba pracovat s jednotlivými gemy, které je možné kombinovat a vytvářet tak jedinečné útoky, nebo kouzla. Jak vše funguje vysvětlíme později v dalším článku.

Když pochopíte, jaké gemy používat, začne pro vás hra být zábavná. Samozřejmě jsou zde stránky, které vám ukáží nejoblíbenější buildy, nejlevnější buildy, nejsilnější buildy, ty jsou většinou velice dobře popsány. Od vybavení, přes lahvičky až po gemy.

Sezóna

Sezóna trvá vždy několik měsíců, tak máte dostatek času na to, abyste splnili úkoly, které jsou pro danou sezónu určené. Vždy začínáte s novou postavou, kde musíte nejdříve projet kampaň. Až se dostanete přes kampaň přichází Endgame. Endgame je vlastně mapa, na které jsou různé lokace (mapy) podle úrovně, které můžete plnit. K těmto lokacím nacházíte mapy, abyste se do nich dostali. Samozřejmě tyto mapky jdou i koupit, jak u vendorů, tak i u ostatních hráčů.

Každá tečka je lokace(mapa), když má kolem sebe žluté kolečko, je splněna i s bonusovým úkolem.

Proč zrovna nyní Path of Exile?

Navíc je ve hře několik speciálních lokací, do kterých se dá dostat různými způsoby. Sezóna taky přináší novou mechaniku, která vám ve hře přinese spoustu další zábavy. 

Závěrem: Pokud máte rádi tento typ hry, rozhodně se nebojte vyzkoušet Path of Exile. V dalším článku se pokusíme vysvětlit některé mechaniky hry, které by vám měly zjednodušit vstup do tohoto světa. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama