První CS2 Major bude na jaře v Kodani, organizuje ho PGL
Esport CS:GO Článek První CS2 Major bude na jaře v Kodani, organizuje ho PGL

První CS2 Major bude na jaře v Kodani, organizuje ho PGL

Michael Douša

Michael Douša

28. 3. 2023 14:12

PLG Sound guy meme je zpátky?

Reklama
PLG Sound guy meme je zpátky?

Counter-Strike 2 už má ohlášený první Major. Valve nespí na vavřínech a jen těsně po ohlášení, že BLAST Major v Paříži je posledním Major turnajem v historii CS:GO, nyní vyšlo ven s informací, že prvního CS2 Majoru se dočkáme na jaře příštího roku, konkrétněji v březnu. Kromě toho také víme, že tu čest organizovat první CS2 Major dostala rumunská organizace PGL, která má na kontě již několik předchozích Majorů, jmenovitě PGL Major ve Stockholmu a PGL Major Antwerp. 

Ta však v předchozích letech čelila zasloužené kritice za nepříliš kvalitně odvedenou práci především na samotném přenosu, což vedlo ke špatně nastavenému zvuku streamů. Velkou pozornost tak v komunitě dostal "PGL Sound guy", terč mnoha memes, které se v komunitě šířily.

Turnaj proběhne v dánské Kodani, a to konkrétně v Royal Areně. Paradoxně, právě Royal Arena již od roku 2017 pravidelně hostuje BLAST Spring a BLAST Fall turnaje, což ponechá na jazyku pracovníků z řad BLASTu poněkud nepříjemnou pachuť. PGL Major navíc bude nadán prize poolem v hodnotě 1 250 000 dolarů, tedy v přepočtu necelých 30 milionů korun, stejným, jako BLAST Major v Paříži.

Jeden ze dvou největších organizátorů CS turnajů, ESL, na druhé straně zatím o přechodu na CS2 příliš nemluví. Komisař ESL Pro League Alex Inglot nám potvrdil, že "strany Louvre Agreement ["kartelu" ESL FACEIT Group a partnerských týmů ESL Pro League] jsou nadšeny z dalšího objevování a analýzy updatů CS2 v nadcházejících dnech a zjišťování, jaké možnosti přináší Counter-Strike 2 do profesionálního ekosystému," nicméně zatím to stále vypadá, že minimálně ESL Pro League Season 18, která proběhne od 30. srpna do 1. října, se bude hrát na platformě CS:GO. Ohledně dalšího vývoje jsme kontaktovali ESL, která v době článku ještě neodpověděla. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama