První den vyřazovací fáze TI2023 byl radostný zejména pro Čínu
i Zdroj: Valve
Esport Dota 2 Článek První den vyřazovací fáze TI2023 byl radostný zejména pro Čínu

První den vyřazovací fáze TI2023 byl radostný zejména pro Čínu

Michal Mašika

Michal Mašika

21. 10. 2023 14:17

S pátečním večerem vypukla i vyřazovací část The International. Odstartovalo se přitom horní částí pavouka, ve které se osmice týmů utkala o přímý postup do finálového víkendu, kde si před více než 17 tisíci diváky zahraje o 70 milionů korun.

Reklama

Spirit vs. Virtus.Pro - 2:1

Celou vyřazovací část zahájilo východoevropské derby mezi týmem Spirit a Virtus.Pro. Papírově mělo jít o nejjednoznačnější utkání, nakonec ale šlo o více než vyrovnanou podívanou. Virtus.Pro, kteří až do rozřazovacích sérií vypadali jako jeden z nejhorších týmů, zřejmě týdenní pauzu využili k pečlivé přípravě a hlavního favorita turnaje dokázali skutečně potrápit.

Hned zpočátku série připravili Virtus.Pro tým Spirit o jejich první mapu na turnaji, zatímco na druhé mapě nechybělo mnoho, aby celou sérii ukončili s čistým štítem. Další velké překvapení se ale nakonec nekonalo a Spirit v rozhodující mapě poměrně přesvědčivě Virtus.Pro pokořili.

Liquid vs. Talon - 2:0

I druhé, papírově vyrovnanější utkání, mělo svého jasného favorita. Západoevropští Liquid se s jihoasijskou jedničkou Talon Esports během roku potkali již několikrát a z utkání vždy odešli jako vítězové. Přestože Talon Esports dokázali v raných fázích hry nacházet odpovědi na akce svého západoevropského soka, jakmile se hra překlenula do pozdějších fází, tempo Liquid již přestali stíhat. Liquid si tak došli pro vcelku jednoznačné vítězství.

LGD vs. 9Pandas - 2:0

Duel mezi čínskými LGD a východoevropskými 9Pandas měl nabídnout nejvyrovnanější klání z celého hracího dne. 9Pandas ovšem obdrželi penalizaci za pozdní příchod na natáčecí den a jejich rezervní čas byl tak během výběru hrdinů zkrácen o necelé dvě minuty. 

I přes tento šrám, který ještě před zápasem utržili, se s čínskou jedničkou dokázali bít dlouhých 60 minut. Na druhé mapě ale východoevropskému manšaftu došla síla a LGD nakonec podlehli.

Nouns vs. Azure Ray - 0:2

V posledním utkání se o další překvapení pokusil severoamerický celek Nouns, tentokrát však na silnějšího soupeře nestačil. Čínští Azure Ray neponechali nic náhodě a s Nouns si takřka bez problémů poradili. Nouns ale nemusí zoufat, neboť samotná přítomnost v horní části pavouka je pro ně nad očekávání dobrým výsledkem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama