První kvalifikace Grunex Challenge je v plném proudu, dobře nakročeno mají Enterprise i LanPartyHotel
Esport Valorant Článek První kvalifikace Grunex Challenge je v plném proudu, dobře nakročeno mají Enterprise i LanPartyHotel

První kvalifikace Grunex Challenge je v plném proudu, dobře nakročeno mají Enterprise i LanPartyHotel

Aleš Pelc

Aleš Pelc

22. 8. 2023 05:57

Čtvrtý turnaj série Grunex Challenge se rozběhl s první ze dvou kvalifikací. Během úterního večera se rozhodne o prvních účastnících skupinové fáze. Jak si na úvod vedli hlavní favorité a neovládnou soutěž spíše mixy?

Reklama

Grunex Challenge je zpět ve vší parádě se čtvrtou sezónou. Na první kvalifikaci se připravilo 36 celků, mezi nimiž se objevila známá jména evropské scény či počátků Valorantu u nás. 

Vrchní části pavouku podle předpokladů dominovali Enterprise Esports. Po odstoupení soupeřů z prvního kola si v rychlosti poradili se sestavou „zázvorové limonády“ a následně s „DZJZL“ v Bo3 sérii. Pro postup do druhého hracího dne potřebovala česko-holandská pětice zdolat ještě „SQUADRU“. Ta červenobílým favoritům utkání znepříjemnila více jak předchozí soupeři, přesto během dvou map dohromady nezískala více jak 14 kol.

O vyzyvateli Enterprise v semifinále této kvalifikace se rozhodovalo v o poznání náročnějších a vyrovnanějších duelech. Stopwatch esports v Bo1 zápase na Splitu bojovali proti mixu „HiHiHuHu“, ve kterém se představil i bývalý hráč Sampi a Entropiqu Hasaa a miki se zkušenostmi ze španělských Movistar Riders. Sestava mladé domácí organizace odešla i tak vítězně se skóre 13:8 a mířila do Bo3 fáze, kde už na ni čekalo „Panoptikum“. Tím však cesta první kvalifikací pro Stopwatch skončila. Mix využil rychlého vítězství na Fracture a přetavil ho v zakončení série na mapě Lotus. O postup do semifinále se s „Panoptikem“ utkal tým „KARMA“, který si dříve poradil se „slrigome“ bez ztráty kola a s „Involted“ poměrem 13:10; 13:4. Ani jedna z map ve čtvrtfinále nebyla jednoznačná, odpovídají tomu i výsledky 13:9 a 13:8. Klíčem k úspěchu byla hlavně konzistence nunmeinstera a WanZera, hráčů KARMY. Ti skončili osamoceni v tabulce s počtem 43 fragů. 

Ve spodní polovině pavouku se setkala řada mixů zkušených hráčů i několik ambiciózních organizací. Pětice „its joever“ ve složení Enrik, Fejkix, Hem1x, Jugger a Patagod neztratila jedinou z pěti odehraných map a společně s Enterprise zatím drží neporazitelnost. Po mixu „CAF“ na tom nic nezměnili ani reprezentanti Fly5 Esports pro které může být prohra 13:4 a 13:9 velkým zklamáním. 

Poslední semifinalista začal úplně na spodu bracketu, i proto se dá konstatovat, že jeho výkon mířil pouze vzhůru, a to i proti pravděpodobně nejsilnějším soupeřům. Řeč je o LanPartyHotelu, který po zdolání „RandomChecku“ přehrál hvězdy z „Zaczarowanem Burdelu“ ve třech mapách a později i celek „Baklažán“ v důležitém čtvrtfinálovém souboji. Známí českoslovenští hráči, skrytí pod polským názvem ve složení SHOUTy, dext, marteen, Hitch a Elysium, byli ale pouze jediné kolo od vyřazení moravské organizace, když na druhé mapě nevyužili čtyř matchpointů. LPH pak otočilo průběh ve svůj prospěch a zvítězilo v poměru 6:13, 14:12 a 13:7. Do prodloužení se mapa dostala i proti „Baklažánu“, s tou následující už si tým pod vedením Bonga poradil v rychlejším stylu a má ideálně nakročeno k úspěšnému dokončení první kvalifikace.

Úterní utkání začnou opět v 17 hodin, ve vysílání bude nejprve zápas Enterprise vs. KARMA. Druhé semifinále mezi „its joever“ a LPH se odehraje mimo stream ve stejnou dobu. Mezi devatenáctou a dvacátou hodinou se poražení střetnou v rozhodující a zároveň poslední sérii této kvalifikace o třetí slot ve skupinové fázi. 

S komentářem na Twitchi se opět budou těšit Tixi s Jardou, zároveň můžete na našem Discordu soutěžit o zajímavé ceny. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama