První sezóna v Diablo 4 má datum vydání, svět ovládne zhoubná nákaza
Gaming Článek První sezóna v Diablo 4 má datum vydání, svět ovládne zhoubná nákaza

První sezóna v Diablo 4 má datum vydání, svět ovládne zhoubná nákaza

Lumír Havlíček

Lumír Havlíček

7. 7. 2023 22:38

Start úplně první sezóny pro úspěšné Diablo IV je stanovený na 20. července a přinese spoustu novinek

Reklama

Blizzard na svém čtvrtečním live streamu konečně oznámil datum první sezóny pro Diablo IV. Vše odstartuje už 20. července, v 19:00. Sezóna ponese název Season of the Malignant a přivleče do Sanctuary zhoubnou nákazu. Společně s ní přibude spousta zajímavých mechanik. Vedle příběhové linky dostaneme nový tip podzemí, nová monstra, šest unikátních předmětů a sedm legendárních aspektů. K tomu bude odemčený i Battle Pass.

Season Journey

Po boku Cormonda, bývalého kněze Katedrály světla, staneme tváří v tvář Malignant Monsters. Novému tipu nepřátel, prolezlých nákazou. Z těchto oblud bude potřeba vyříznout srdce a extrahovat ho za pomocí speciálního příběhového předmět Cage of Binding. Vzniklou relikvii můžeme následně vložit do zbroje i do zbraní, podobně jako například drahokamy nebo lebky, a využít nově nabyté síly. Celkem přibude až 32 různých Malignant Hearts s odlišnými posilujícími efekty. Ty jsou dále rozděleny do čtyř kategorií. Zajímavé je, že čím více Malignant Monsters zabijeme, tím víc bude nákaza mutovat a tvořit silnější obludy. Právě to nás požene za mocnějším vybavením, abychom nakonec Malignant zkrotili úplně.

Malignant Hearts půjdou nejlépe získat v Malignant Tunnles, což bude nový typ podzemí. Podle všeho budou odporné páchnoucí tunely domovem dalšího World Bosse – Varshan, the Consumed.

Postavy v sezóně

Na sociálních sítích se rozhořela plamenná diskuse ohledně nutnosti zakládání nových postav pro aktuální sezónu. To se nemění a Blizzard nijak do tohoto zavedeného konceptu nezasahuje. Zároveň se ale snaží jít fanouškům naproti. Všechny vaše nynější postavy, včetně nasbíraných předmětů a surovin, zůstávají v původním světě. V takzvaném Eternal Realm. O tyto postavy se nemusíte bát, nepřijdete o ně. Kdykoliv je můžete vytáhnout na výpravu, završit namáhavou cestu k vysněné sté úrovni a sílit. Eternal Realm je ale zaseknutý v jakémsi bezčasí a nikdy ho neovlivní nic z nadcházejících sezón. Abyste ochutnali Season of the Malignant, je skutečně nutné založit nového hrdinu a přiřadit ho do ní. Po skončení sezóny pak bude tento hrdina, včetně všech nasbíraných předmětů a surovin, přesunut za ostatními, do Eternal Realmu. S tím, že funkce Malignant Hearts bude unikátní jen pro aktuální sezónu a po jejím skončení jednoduše zmizí.

K spuštění Season of the Malignant nebude potřeba kupovat Battle Pass. Příběhová linka se ale odemkne až po dokončení hlavní kampaně a to buď v Eternal Realmu nebo rovnou v Malignant, to už je na vás. Výhody pak zůstávají stejné. Dostanete možnost s novou postavou přeskočit kampaň rovnou do end game a jezdit na koni od počátečních úrovní. Bonusy z Altars of Lilith, které jste pracně hledali ve světě, vám budou ponechány, stejně tak jako odkrytá mapa. To všechno je alespoň nějakou náplastí na rány hráčů, kterým se zakládání nových postav příčí.

Blizzard toto rozhodnutí ale přesvědčivě komentuje. Sezóny jim prý umožní experimentovat se zajímavými prvky a přitom nezničit balanc hry jako takové. Každá sezóna se bude točit okolo nějakého specifického příběhového tématu, takže zaručují různorodost. Logicky se tak vyhnou pracnému vyvažování s přibývajícími mechanikami a rozvážou si tím ruce.

První sezóna v Diablo 4 má datum vydání, svět ovládne zhoubná nákaza

Konečně Battle Pass

V Seasom Journey, což je název pro samostatnou příběhovou sezónní odchylku, bude každý hráč dostávat drobné odměny. Včetně nových aspektů to mohou být například speciální tituly pro postavu nebo svitek Amnesia, který bezplatně resetuje strom dovedností.

V Journey budeme získávat především Favor – zdroj, který odemyká postup v Battle Passu, tak jak jsme zvyklí u podobných konceptů v ostatních hrách. Battle Pass poskytne 90 úrovní, z čehož by mělo být 27 dostupných bezplatně a 63 za „paywallem.“

První sezóna v Diablo 4 má datum vydání, svět ovládne zhoubná nákaza

Každý hráč, který se společně s Cormondem vydá po stopách nákazy, bude odměněn. Bez ohledu na to, jestli máte Battle Pass předplacený nebo ne.  Postupem v dějové lince získáte Favor. Zdroj potřebný k levelování samotného Battle Passu. Ten poskytne 90 úrovní, z toho 27 jich bude bezplatných. S každou úrovní dostanete možnost využít některého z požehnání. Jejich efekty jsou podobné jako například u lektvarů. S placeným Premium Battle Pass dostanete krom požehnání také unikátní oblečky, brnění na koně nebo Platinu, za kterou si v obchodě dál můžete nakupovat. Ovšem, jak už bylo několikrát zdůrazňováno, nic z toho předplatitele nijak nezvýhodní. Vše se týká pouze kosmetických úprav.

Když jsme u té kosmetiky, po dobu trvání Season of the Malignant se v obchodě u čarodějky Tejal objeví hned několik tematických balíčků vzhledu pro vaše postavy a pravidelně budou obměňovány.

Blizzard na závěr slibuje, že 18. července vydá další článek o nadcházející sezóně, ve kterém dovysvětlí podrobnosti a odhalí zmiňované unikátní předměty a legendární aspekty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama