První ukázka komunitní češtiny do Hogwarts Legacy je tady!
Češtiny do her Hogwarts Legacy Článek První ukázka komunitní češtiny do Hogwarts Legacy je tady!

První ukázka komunitní češtiny do Hogwarts Legacy je tady!

Jarmil Černý

Jarmil Černý

20. 4. 2023 19:13 1

České komunitní uskupení překladatelů her zveřejnilo první ukázku z překladu Hogwarts Legacy.

Reklama

České komunitní uskupení překladatelů her zveřejnilo na youtube první ukázku z překladu Hogwarts Legacy. Hra ze světa slavného Harryho Pottera oficiální češtinu nedostala a tak na českých titulcích pracují už několik měsíců komunitní překladatelé. Čeština do hry už sice byla vydána v minulosti, šlo ale o strojový překlad, následující ukázka je z „manuálního“ překladu. Na videu lze zaznamenat téměř kompletně přeložené menu vytváření postavy, nastavení hry a pár úvodních minut hraní. Dle oficiálního webu lokalizace.net je překlad hotový na 70% (poslední aktualizace článku 4.12.2023).

Ve videu se zmiňuje, že je ve slovníku k překladu zhruba tisíc názvů předmětů a postav. Překladatelé se navíc snaží pečlivě držet původních názvosloví z Harryho Pottera, aby překlad působil autenticky. Celý proces údajně zatím šlape dobře i přes to, že se komunita potýká s nedostatkem překladatelů. Ti na překladu hry do češtiny pracují ve svém volné čase.

Společně s ukázkou češtiny do Hogwarts Legacy oznámili překladatelé také dokončení překladu  do her Resident Evil 2, Resident Evil 3 a Lara Croft Go. Dále pracují také na aktualizacích češtin do her Resident Evil Village a Far Cry 6 se všemi DLC.

Kde stáhnout češtinu do Hogwarts Legacy zdarma?

Překlad zatím není dostupný ke stažení, nicméně překladatelé z lokalizace.net je vždy umisťují na svoje webové stránky, kde lze stáhnout jejich vlastní aplikaci pro instalaci všech překladů. Tu lze stáhnout po zaregistrování se na webu. Stav překladu a další detaily o vývoji překladu jsou poté vždy dostupné přímo v aplikaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama