Playstation 5 může být nejúspěšnější konzolí, říká na rozloučenou Jim Ryan
i Zdroj: Fotobanka Freepik.com (s licencí)
Gaming Článek Playstation 5 může být nejúspěšnější konzolí, říká na rozloučenou Jim Ryan

Playstation 5 může být nejúspěšnější konzolí, říká na rozloučenou Jim Ryan

Václav Brixí

Václav Brixí

3. 4. 2024 10:50

Dlouholetý šéf herní divize Sony se v rámci společnosti definitivně loučí. Nejen o jeho odchodu se rozpovídal v oficiálním PlayStation podcastu. Sony je prý aktuálně ve své nejlepší formě.

Reklama

Jedním z hlavních témat celého podcastu byla otázka, jaká je podle Jima Ryana aktuální pozice PlayStationu na herním trhu. Ten byl ve své odpovědi více, než optimistický. PlayStation je prý v současnosti v nejlepší formě a může za to především jejich dlouhodobě konzistentní přístup k tomu, co považují za skvělou konzoli a skvělé konzolové zážitky. Dále dokonce tvrdí, že je aktuální konzole PlayStation 5 na dobré cestě k tomu, aby se stala nejúspěšnější konzolí všech dob, a to hned v několika směrech.

O které směry se jedná Jim Ryan nespecifikoval. Je však patrné, že k tomu aby pátá generace PlayStationu překonala rekord v počtu prodaných kusů, má ještě daleko. V současnosti má na kontě necelých 55 milionů prodaných kusů, zatímco nejprodávanější PlayStation 2 sahá na hranici 160 milionů. Je dobré připomenout, že dřívější generace konzolí se prodávaly poměrně dlouhou dobu a obdobně tomu bude i s případem PS5, která v listopadu minulého roku vypustila do světa svůj model Slim, a plánuje i vylepšenou verzi Pro. Obecně vzato však nemusel Ryan mluvit přímo o prodaných kusech, ale o jiných nesporných kvalitách této generace. S radostí hovořil například o vysokém počtu exkluzivních titulů, které sklidily komerční i kritický úspěch.

"Řekl bych, že právě teď jsme na vrcholu. Máme opravdu jasný a důsledný postoj k tomu, co znamená skvělá konzole, skvělý zážitek z hraní na konzoli a skvělé hry. […] PlayStation 5 je na dobré cestě stát se naší nejúspěšnější konzolí v historii, a to v mnoha směrech. Myslím, že hry a herní zážitky od PlayStation Studios, které na PlayStation 5 můžete potkat, jsou nejlepší, jaké jsme tu kdy měli. […] Počet her, které jsme dosud vydali pro PlayStation 5 výrazně převyšuje vše, co jsme kdy dřív dokázali."

Informace o odchodu Jima Ryana, který ve společnosti odpracoval neuvěřitelných 30 let, se na internetu objevila již v září minulého roku. Odstoupit se ale rozhodl až po konci finančního období, tedy 1. dubna 2024. Hlavním důvodem k jeho odchodu bylo především problematické skloubení pracovního a osobního života. I proto svůj odchod uzavírá těmito slovy: “Užíval jsem si příležitost mít práci, kterou miluji, ve velmi výjimečné společnosti, pracovat se skvělými lidmi a neuvěřitelnými partnery. Uvědomil jsem si však, že je stále obtížnější skloubit život v Evropě a práci v Severní Americe.”

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama