q-u-b-e-2-prinese-logicke-hadanky-zacatkem-pristiho-roku
Gaming Článek Q.U.B.E. 2 přinese logické hádanky začátkem příštího roku

Q.U.B.E. 2 přinese logické hádanky začátkem příštího roku

Filip Němeček

Filip Němeček

31. 8. 2016 14:29

Minimalistická puzzle hra s barevnými kostičkami se vrátí ve větším pokračování.

Reklama

Indie hře Q.U.B.E. se v roce 2014 celkem povedlo zaujmout hráče hledající titul, který je donutí přemýšlet. Později navíc vyšla v doplněné Director’s Cut edici. Studio Toxic Games už nějaký čas pracuje na druhém dílu, jenž by měl vyjít na jaře 2017 pro počítače a konzole.

Dvojka má přinést minimálně dvě velké změny. Nově se vžijeme do role hrdinky, ačkoliv zatím není přesně jasné, jak se tato změna projeví ve hře. Zásadnější je však upravení herního mechanismu s barevnými kostičkami.

Q.U.B.E. 2 přinese logické hádanky začátkem příštího roku

Nově totiž můžete v omezené míře tyto kostky pokládat, kam se vám zlíbí. V první hře byly položeny od vývojářů a nešlo s nimi hýbat. Modrá kostka tak slouží jako trampolína, červená zase může posloužit jako „vysouvací most“ a hned ze začátku vás Q.U.B.E. 2 začne nutit, abyste možnosti kostek kombinovali a mohli se tak dostat dál.

Q.U.B.E. 2 přinese logické hádanky začátkem příštího roku

Na GamesComu jsem si hru několik minut sám vyzkoušel a opravdu mě bavila. Herní mechanismy jdou jednoduché na pochopení, pak ale už musíte přemýšlet při jejich využití. Hrál jsem úvodní sekvenci hry, takže úrovně ještě nebyly složité. Grafickou stránku pohání engine Unreal 4, já hrál alfa verzi, takže některé aspekty ještě nebyly doladěny. Hotová hra má opět přinést tradiční bílé prostředí, kde se budou barevné kostky zvlášť vyjímat. Oproti jedničce má být grafika ostřejší a zvlášť na dálku působit lépe.

Q.U.B.E. 2 vyjde na PC, Xbox One a PlayStation 4. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama