Recenze Cyberpunk 2077 2.0 a Phantom Liberty: Trpělivost růže přináší
i Zdroj: CD Projekt Red
Recenze her Cyberpunk 2077 Recenze Recenze Cyberpunk 2077 2.0 a Phantom Liberty: Trpělivost růže přináší

Recenze Cyberpunk 2077 2.0 a Phantom Liberty: Trpělivost růže přináší

Peter Šupák

Peter Šupák

19. 10. 2023 13:15

Seznam kapitol

1. Update 2.0 2. Phantom Liberty

Od jednoho z nejhorších a nejkontroverznějších děl až po hru, kterou lze považovat za jednu z nejlepších RPG akcí. Jak vypadá Cyberpunk po třech letech od vydání? Podařilo se CD Projekt Red konečně doručit to, co slibovali?

Reklama

Pojďme od samotného začátku, protože jsem se rozhodl, že nebudu přeskakovat první akt, aby se mi odemkla nová expanze. Night City jsem si projel ještě jednou s vysokými očekáváními. Pokud jste hru už jednou prošli, velké změny v příběhu nebo v misích oproti verzi 1.0 nečekejte. Nový update do hry přináší kompletní předělání policejního systému. Ten sice z velké části kopíruje GTA V, ale abych vývojářům úplně nekřivdil, pokud na vás naběhne jednotka MaxTac, buďte si jisti, že ve hře moc dlouho nepobudete. A to funguje celkem dobře, policie ve hře má budit určitý respekt. Hlavně pokud máte plný počet hvězdiček, tak víte, že máte problém a nemůžete pokračovat v řezání jednoho NPC za druhým.

Recenze Cyberpunk 2077 2.0 a Phantom Liberty: Trpělivost růže přináší
i Zdroj: Grunex.com v Cyberpunk 2077 Phantom Liberty od CD Projekt Red

Změny v dovednostních stromech jsou taktéž skvělé, systém působí mnohem upraveněji a jako vracející se hráč tuto změnu určitě oceníte. Vylepšení přehlednosti se dočkal i systém implantátů, který vás aktuálně omezuje v počtu možných vylepšení. Nově také máme možnost střílet z vozidel, což je sice fajn změna, ale sám jsem ji moc nevyužíval a všeobecně jsem nenašel moc způsobů, jak ji využít. V aktualizaci je samozřejmě mnoho dalších úprav jako například změny chování NPC, nový systém staminy a další méně či více výrazné opravy hry.

Velmi skeptický jsem byl vůči je změnám systémových požadavků, které přišly s verzí 2.0. Podle nových změn bych na mé sestavě neměl dosáhnout 60 FPS na maximálních detailech s RT Ovedrive v rozlišení 2K. K mému úžasu jsem měl nejen stabilních 70 FPS, ale dokonce jsem se nedostal do situace, kdy by se toto číslo dostalo pod 40. Takže i když Cyberpunk 2077 nebyl známý svou technickou zdatností, tentokrát musím vývojáře pochválit za skutečně kvalitní optimalizaci.

Pro některé bude také překvapením, že za celých 60 hodin jsem narazil maximálně na 1 chybu technického rázu a to včetně hraní nové expanze, které se budeme věnovat v druhé kapitole.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama