Recenze: Herní křeslo Sandberg Commander
Technologie Článek Recenze: Herní křeslo Sandberg Commander

Recenze: Herní křeslo Sandberg Commander

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

22. 11. 2018 14:41

Vyzkoušeli jsem si herní křeslo od dánské společnosti Sandberg

Reklama

Blíží se Vánoce a s tím spojený nákup dárků - ať už pro své blízké nebo pro sebe. A pokud trávíte denně hodiny sezením u počítače, měli byste zapřemýšlet, zda vaši starou dřevěnou židli nevyměnit za něco novějšího a vaší páteři daleko pohodlnějšího.

V první polovině roku jsme měli možnost vyzkoušet židli od firmy Genesis, která i přes svou nízkou cenu předvedla, že má poměrně dost co nabídnout. Dnes se však podíváme na židli o něco dražší od firmy Sandberg. Konkrétně se mrkneme na zoubek modelu s přívlastkem Commander. Commander se řadí mezi židle střední třídy, která na první pohled zaujme sportovním designem. Samozřejmě zde nechybí ani možnost polohovatelné opěradla, které můžete nastavit až do nulového úhlu.

Pojďme si prvně říci, jak je to se sestavováním křesla, protože pro většinu hráčů je tohle největší strašák, který může některé dokonce i odradit od koupě. Jenže jako už u většiny křesel je i v tomto případě poměrně snadné složit všechny potřebné části dohromady, může se však stát, že pro hráče či hráčky drobnější postavy nebude manipulace s většími částmi úplně jednoduchá. Na druhou stranu si myslím, že do hodinky musí mít křeslo složené každý. A to i ten, co má obě ruce levé.

U tohoto modelu společnost nabízí pouze červeno-černé provedení. Židle je potažená polyuretanovou kůží, která zaručuje vyšší pevnost materiálu. Osobně jsem již při sestavování narazil na pár oděrek, které byly nejspíše způsobené přepravou. Jinak samotná kůže je velmi příjemná na dotek a nějaké výraznější problémy s prodyšností jsem zatím také nezaznamenal. Přesuneme se však k prvnímu kamenu úrazu a to jsou loketní opěrky. Jsou sice plně nastavitelné s polyuretanovým povrchem, ale pokud jsou vysunuty do vyšších poloh, začnou se nepříjemně hýbat. Když je pak vysuneme do pozice nejvyšší, připadá mi, že tam opěrky drží opravdu jen silou vůle.

Recenze: Herní křeslo Sandberg Commander

Opěradlo je plně polohovatelné, jenže samotný mechanismus mi přijde trochu odfláknutý a o plynulém nastavování polohy nemůže být řeč. Samotné opěradlo pak není nijak výrazně ergonomicky převratné. Nabízí však poměrně agresivní horizontální zakřivení, které vám dodává pocit objetí. Židle je taktéž vybavena dvěma polštářky, které k němu můžete jednoduše připnout. Jeden je určený do úrovně hlavy, druhý slouží jako podpěra páteře ve vámi požadovaných místech. A tady jsem narazil na další neduhu testovaného produktu, protože asi po dvou dnech jeden z upevňovacích popruhů u náhlavního polštářku praskl, na první pohled je zřejmá únava materiálu, což u nového produktu rozhodně zamrzí. Na druhou stranu výrobce nabízí pětiletou záruku, tudíž s uznáním případné reklamace by neměl být problém. Já jsem to dočasně vyřešil sponkovačkou, kterou jsem to opět dva odtržené kusy připevnil k sobě.

Samotná konstrukce pak na mě zanechala velmi pozitivní stopu, když tedy pominu výše zmíněné loketní opěrátka, vše působí velmi spolehlivě, nikde nic nevrže a ani se neviklá. Jediné, co bych vytknul celkové konstrukci, je materiál, ze kterého jsou vytvořené nožicky. Ačkoliv jsou očividně zpracované z velmi kvalitního plastu, u židle, která se blíží k šestitisícové hranici, bych očekával nožičky kovové konstrukce.  Celkové rozměry sedadla jsou 50 x 53 cm, opěradla 59 x 84 cm a výška celé židle se vyšplhá na obvyklých 132 cm. Maximální nosnost židle je pak udávaná na 150 kg, což si popravdě neumím moc dobře představit. Na mojí postavu se židle hodí perfektně, ale myslím si, že osoby nad 100kg by měly poměrně velký problém se do židle vůbec uvelebit.  Nespočíval by ani tak v tom, že by je samotná židle neunesla, ale spíše s tím, že by se tam jednoduše nevešli.

Recenze: Herní křeslo Sandberg Commander

 

Neurazí ani nenadchne

Herní židle Sandberg Commander je dobře vypadajícím kouskem do vašeho hráčského koutku. Po konstrukční stránce má židle sice svoje nešvary, mezi které rozhodně patří poměrně nestabilní loketní opěrky a absence celokovových nožiček, chybí mi zde také možnost pohybu houpání. Na druhou stranu použitá kůže ani při letních měsících nezapříčiní nadměrné pocení zad. Přesto si myslím, že samotná židle nenabízí nic mimořádného, co by jiné židle v obdobné cenové relaci neměly, možná spíše naopak v některých ohledech i dosti zaostává za konkurencí. Když tedy sečtu všechny pro a proti, nejspíš bych se ještě porozhlédl někde jinde.

Na druhou stranu si však v tuto chvíli můžete díky slevové akci Black Friday na CZC pořídit tento model za krásných 4 290 Kč, což je bezkonkurenční cena, za kterou bych ji bral všemi deseti.

  • Vybraný materiál
  • Robustní konstrukce
  • Viklající se opěrky
  • Plastové nožičky
  • Polohovací mechanismus
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama