Remedy odhalilo, jak pokračují práce na remaku Max Payne a hře Control 2
i Zdroj: Remedy Entertainment
Gaming Článek Remedy odhalilo, jak pokračují práce na remaku Max Payne a hře Control 2

Remedy odhalilo, jak pokračují práce na remaku Max Payne a hře Control 2

Josef Ventrča

Josef Ventrča

27. 4. 2023 18:35

Společnost ve své finanční zprávě dovolila veřejnosti nahlédnout za oponu.

Reklama

Finské studio Remedy Entertainment se ve vydané čtvrtletní finanční zprávě nevěnovalo jen byznysu, ale taky odhalilo, jak pokračují práce na dříve oznámených hrách Control 2 i remaku Max Payne 1 & 2 na konzole PlayStation 5. Bližší informace poskytlo i k chystanému vydání Alan Wake 2, který by se na prodejních pultech měl objevit ještě letos. V prohlášení se zmínili taky o dvou tajemných projektech.

Rok po prvotním oznámení předělávky akční střílečky Max Payne 1 & 2 generální ředitel Tero Virtala ve svém komentáři sdělil, že práce na titulu pokračují podle plánu a právě jsou ve fázi ověření konceptu. „Tým pracuje na ověření klíčových prvků hry, a na jejím zpracování ve vysoké kvalitě pro současné konzole a počítače,“ napsal. Vyhlídky dalšího postupu jsou podle hlavy studia přívětivé, a očekává, že brzy se počet zapojených vývojářů ještě rozšíří.

Ve stejné fázi se již od ledna nachází i vývoj multidimenzionální sci-fi střílečky Control 2. Tvůrci se v prvním čtvrtletí roku věnovali budování světa, herním mechanikám i vizuální stránce. Virtala se přitom zmínil i o projektu s krycím názvem Condor, což má být kooperativní hra pro více hráčů odehrávající se ve světě Control. I v tomto případě se ověřují koncepty, zaměření bylo na design hratelnosti a hledání nového využití již existujících prvků a lokací z původního Control.

Řeč padla i o projektu Codename Vanguard - free to play kooperativní hře. V uplynulé době se vývojáři zaměřili především na základy hratelnosti a design, taky došlo k posílení vývojářského týmu.

Soustředění na Alana Wakea

Tero Virtala pak uvedl, že Remedy se nyní především soustředí na nadcházející vydání akčního thrilleru Alan Wake 2. „Má ohromný potenciál stát se skvělou hrou, rozhodně jsme z něj nadšení,“ sdělil ve zprávě.

Titul je nyní ve finální produkční fázi připravující jej na letošní uvedení na trh. Společnost plánuje, že s blížícím se datem vydání postupně nastanou personální změny, které uvolní některé vývojáře pro další oznámené projekty. „Bude to naše další nová hra po čtyřech letech. Rozhodně jsme na ni všichni hrdí, a věřím, že hráči si ji rádi zahrají,“ neskrýval své nadšení generální ředitel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama