Riot udělal zátah na tvůrce cheatů do Valorantu
i Zdroj: Riot Games
Esport Valorant Článek Riot udělal zátah na tvůrce cheatů do Valorantu

Riot udělal zátah na tvůrce cheatů do Valorantu

Dominika Hudcová

Dominika Hudcová

8. 3. 2024 13:20

Jestli se mohou vývojáři Valorantu něčím chlubit, je to rozhodně jejich anti-cheat Riot Vanguard. I přes jeho efektivitu jsou však některé typy cheatů velmi těžce odhalitelné. Patří sem například DMA cheaty, jejichž tvůrce a uživatele se však Riotu podařilo tiše vypátrat.

Reklama

Jako v každé online hře jsou i pro Valorant problémem hráči využívající nefér zvýhodnění v podobě cheatů. Přesto, že nemá efektivní anti-cheat od Riot Games problém vypořádat se s nimi, existují způsoby, kterými tvůrci cheatů Riot Vanguard obešli. 

Například takzvané DMA cheaty s přímým přístupem k paměti jsou jen stěží odhalitelné a není žádný univerzální způsob, kterým je vypátrat. Za pomoci speciálního hardwaru totiž mají přímý přístup do paměti hry.

Přesto se vývojáři ze společnosti Riot Games nevzdali a přidali na úsilí. Díky tomu se jim povedlo spustit masivní vlnu banů za DMA cheaty. Na platformě X (dříve Twitter) se dokonce objevil odkaz na galerii plnou screenshotů bezradných rozhovorů, kdy cheateři zjistili, že dostali ve Valorantu a někdy i jiných hrách ban. 

Mnoho tvůrců DMA cheatů v důsledku odhalení a zabanování pro teď pozastavilo svou činnost, jedním z nich je dokonce i služba „VGK FW“ paradoxně proslulá svou spolehlivostí.

Hráči jsou za prozatímní vítězství velmi rádi. Je však pravděpodobné, že se tvůrci cheatů jen tak nevzdají, přizpůsobí se a vrátí se opět a tentokrát se silnějšími algoritmy. Válka mezi nimi a vývojáři tak bude dále přetrvávat, pro teď si ale mohou hráči užít trochu klidu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama