riot-ukoncuje-pusobeni-dalsi-organizace
Esport League of Legends Článek Riot ukončuje působení další organizace.

Riot ukončuje působení další organizace.

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

4. 9. 2016 13:22

Riot ukončuje působení další organizace. V aktuálním případě si posvítil na vítěze EU CS.

Reklama

Riot ukončuje působení další organizace.

 

Riot Games, jako pořadatel League of Legends Championship Series (LCS) a Challenger Series (CS) znovu prováděl vyšetřování jedné z organizací. Tentokrát to bylo v Evropě a předmětem vyšetřování byl vítěz jarní části CS Team HUMA.

Na jeho konci bylo jasné rozhodnutí. Z důvodu neplnění závazků vůči stávajícím ani předchozím hráčům platit alespoň minimální finanční kompenzaci na jednoho hráče, stanovenou Riot Games ve výši 2 250 eur (přibližně 60 750 Kč) za každý split, musí Team HUMA ukončit působení.

Majitel týmu, Behad Jaafarian dostal lhůtu jednoho měsíce (do prvního října) na nalezení kupce a dokončení prodeje místa v CS. Kromě toho mu bylo na jeden rok zakázáno figurovat na stejné pozici ve všech z Riotem pořádaných ligách.

Ukončení působení týmu nepřišlo bez varování, v průběhu jarního splitu byl Team HUMA oficiálně upozorněn na nedbalosti v povinnostech plynoucích z vlastnictví týmu, tedy nedostatky v placení hráčů. Přesto nedošlo k napravení situace a Riot tak musel přistoupit k ukončení působnosti týmu.

Podle vyjádření hlavního trenéra Kublai “Kubz” Barlas samotní hráči tlačili na majitele aby tým prodal, ten údajně odmítl nabídku na odkoupení spotu v CS přesahující 100 000 dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama