Roblox míří do VR, brzy vyjde na Meta Quest
Gaming Článek Roblox míří do VR, brzy vyjde na Meta Quest

Roblox míří do VR, brzy vyjde na Meta Quest

Jarmil Černý

Jarmil Černý

13. 7. 2023 10:34

Roblox je oblíbenou herní platformou pro mladší publikum a brzy bude dostupný také ve virtuální realitě.

Reklama

Roblox je oblíbenou herní platformou především pro mladší publikum, které si zde může vytvořit vlastní svět a následně se v něm potkávat se svými kamarády. Díky tomu se těší obřímu zájmu těch nejmladších hráčů, nedávno se vývojáři navíc zaměřili na přilákání hráčů z řad dospělých. Dle oficiálních čísel přímo od vývojářů se na platformě vystřídá denně 66 milionů hráčů. Takové číslo by Robloxu mohla závidět kdejaká AAA hra.

Roblox ve virtuální realitě

Vývojáři se rozhodli pole působnosti jejich platformy ještě více rozšířit a oznámili příchod Robloxu do virtuální reality, konkrétně na brýle Meta Quest.

Platforma plánuje nejprve umožnit uživatelům přizpůsobit svoje světy pro specifika VR a přilákat tak nové uživatele na široké množství již vytvořených světů, kterých je už přes 15 milionů. 

Otevřenou vývojářskou betu slibují vývojáři „během pár následujících týdnů,“ pravděpodobně bychom se jí tedy mohli dočkat v červenci nebo srpnu 2023. Dostupná bude pouze pro uživatele se zařízením Meta Quest 2 či řadou Meta Quest Pro. Datum vydání do ostrého provozu ani délku trvání beta testování vývojáři oficiálně nezveřejnili.

Speciální měnu Robux či stylový Roblox merch můžeš pořídit u našeho partnera na CZC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama