Roblox zavádí kategorii obsahu „pro dospělé“
Gaming Článek Roblox zavádí kategorii obsahu „pro dospělé“

Roblox zavádí kategorii obsahu „pro dospělé“

Jarmil Černý

Jarmil Černý

22. 6. 2023 15:54

Roblox je oblíbená herní platforma milionů mladých hráčů, nyní zavádí novou kategorii obsahu.

Reklama

Roblox je oblíbená herní platforma milionů mladých hráčů. Platforma se těší velkému úspěchu především mezi dětmi, jelikož si zde každý může vytvořit vlastní svět, do kterého pozve své kamarády. Ty nejpopulárnější světy, které většinou vytvářejí mladí programátoři, hrají v jeden moment až stovky tisíců mladých hráčů. Programátoři světů pak dostávají odměny v podobě herní měny, kterou lze proměnit na reálné peníze. Platforma nyní uvedla kategorii 17+.

Věkové označení kategorií, do kterých se vytvořené světy zařazují není v Robloxu žádnou novinkou. Momentálně existují kategorie 9+ a 13+. Vývojáři si však pravděpodobně uvědomují, že se stárnoucí platformou stárnou i její hráči a jako reakci představili právě kategorii 17+.

Roblox za sebou má také mnoho kontroverzí, většina z nich vznikla právě z důvodu, že platforma je určena primárně dětem. Jelikož však její obsah tvoří převážně sami uživatelé a vývojáři do něj výrazně nezasahují, dostávají se děti čas od času do styku s nevhodným obsahem. Své o tom ví i Kim Kardasian, která platformu žalovala po tom, co se na ní objevila propagace jejího sexuálního videa.

Roblox bude požadovat osobní údaje

Přístup do této kategorie však nebude dostupný pro každého. Aby hráč mohl zobrazit obsah takto označených světů, bude muset Robloxu poskytnout nemálo osobních údajů. Mezi hlavní požadavky patří aktuální selfie foto a občanský či jiný státní průkaz dokládající totožnost osoby.

Co bude obsahem kategorie pro dospělé?

Podle vývojářů je kategorie určena pro světy, které „by mohly obsahovat násilí, krev nebo hrubý humor.“ nebo dokonce „romantická témata“ a „přítomnost alkoholu.“ V platnosti však zároveň zůstávají komunitní pravidla, která plošně ve všech světech bez výjimky zakazují například sexuální obsah či propagaci návykových látek, mezi které komunitní pravidla řadí například tabák, drogy a vaping, zakázáno je také „vyobrazení opojného chování spojeného s konzumací alkoholu nebo drog.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama