Roobet Cup 2023 upozaděn chaosem na světové scéně, jaké všechny změny probíhají a koho se týkají?
i Zdroj: sh1ro na ESL Pro League Season 17 || Copyright: Adela Sznajder, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Roobet Cup 2023 upozaděn chaosem na světové scéně, jaké všechny změny probíhají a koho se týkají?

Roobet Cup 2023 upozaděn chaosem na světové scéně, jaké všechny změny probíhají a koho se týkají?

Pavla Doušová

Pavla Doušová

27. 10. 2023 16:20

I přes to, že zimní sezóna ještě není zdaleka u konce, se pár týdnů zpět nastartovala vlna velkých a hektických změn v sestavách všemožných týmů. Týká se to jak americké, tak celé evropské scény a nikdo není v bezpečí.

Reklama

Vlna změn byla odstartována propuštěním Caspera „CadiaN“ Møllera z Heroic. Poté následovaly spekulace v Liquid a postupně se celá situace rozšířila na spoustu dalších týmů.

Největší zprávou rozhodně je, že Oleksandr „s1mple“ Kostyliev oznámil pauzu od kompetitivního CS a též přemýšlí o změně role, napsal to na síť X (dříve Twitter).

Okamžitě tak museli reagovat NaVi, kteří tak na dobu neurčitou, kdy Oleksandr „s1mple“ Kostyliev nabírá nové síly a věnuje se jiným věcem, museli najít nového hráče do jejich řad. Volba by měla padnout na Ihora „w0nderful“ Zhdanova, momentálního osmnáctiletého AWPera týmu Sprout.

Součástí změn jsou také Cloud9, v pátek 26.10. totiž oznámili, že po roce a půl odchází jejich hvězdný hráč Dmitry „sh1ro“ Sokolov. Cloud9 jako náhradu momentálně mají Kirilla „Boombl4“ Mikhailova, který byl do začátku roku 2023 v Natus Vincere a od února letošního roku je součástí týmu 1WIN.

Heroic zase oznámili příchod dánské legendy Peter „dupreeh“ Rasmussena. Po zhruba čtyřech letech se na lavičku přesouvá Martin „stavn“ Lund a po necelém roce a půl také Jakob „jabbi“ Nygaard. Okolnosti Heroic objasnili na síti X (dříve Twitter). Hráči dle vyjádření týmu měli přesvědčit manažery Heroic o propuštění Caspera „CadiaN“ Møllera a následně přislíbit pokračování jejich angažmá v týmu. Po propuštění CadiaNa však oba hráči sdělili Heroic svůj záměr smlouvy neprodloužit a pokračovat v Astralis. Jejich „posazení na lavičku“ je reakcí organizace na tuto situaci. V závěru vyjádření však tým zmiňuje, že by oba hráče v budoucnu začal rád dále aktivně využívat v soutěžních zápasech a pomohl jim s jejich rozvojem.

Jedním z posledních větších týmů, ve kterém probíhají aktivní změny, jsou Ninjas in Pyjamas. Hampus „hampus“ Poser se odebral na lavičku na úkor Dána Patricka „es3tag“ Hansena. V momentálním Roobet Cupu figuruje na soupisce také záskok za Ludviga „Brollan“ Brolina v podobě Maxe „maxster“ Janssona.

Na Counter-Strike scéně se tak opět hrají škatulata, kterým navíc přispívá i přechod z CS:GO na zcela nové CS2.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama