Rozbitá trofej, policie, zrušený turnaj i rvačka na podiu. Co se stalo na Majoru?
i Zdroj: Photo credits: PGL
Esport CS 2 Článek Rozbitá trofej, policie, zrušený turnaj i rvačka na podiu. Co se stalo na Majoru?

Rozbitá trofej, policie, zrušený turnaj i rvačka na podiu. Co se stalo na Majoru?

Michael Douša

Michael Douša

30. 3. 2024 18:00

Čím déle o tom člověk čte, tím absurdnější celá scéna vypadá. Podívejme se tedy na to, co všechno se v zápase G2 proti MOUZ událo, a co se bude dít dál.

Reklama

Pakliže chceme rozumět současnosti, musíme se podívat trochu i do minulosti. Celá absurdní scéna, která znamenala obrovské přerušení ve čtvrtfinálovém zápase mezi G2 a MOUZ, totiž začala s rivalitou mezi dvěma Counter-Strikovými gambling stránkami, CSGORoll a CSGOEmpire. Majitelé CSGO Empire, jmenovitě streamer vystupující pod přezdívkou Monarch, osočuje CSGORoll z predátorských a nelegálních praktik. Místo toho, aby se ovšem obrátil na správní a trestněprávní orgány, si vybral poměrně zvláštní, a pro mnohé odporný, způsob, jak situaci řešit.

Poslal nejspíše zaplacené protestující přímo na stage Majoru, kde měli poukázat na problémy související s partnerstvím mezi G2 a CSGORoll. Jako reportér, který na PGL turnajích byl však můžu potvrdit, že ochranka je na místě poměrně přísná - jeden krok vedle, či za neviditelnou, organizátory vymyšlenou, čáru, a dostane se vám zlých pohledů, které by mohly zabíjet. Není tedy divu, že se s protestujícími ochranka nepárala a velmi rychle je dostala na zem. Posléze byli odvedeni ven, přičemž podle vyjádření PGL lze předpokládat, že se o ně postaraly složky dánské policie.

V průběhu však podle všeho došlo i k pádu samotné trofeje, která čeká na vítěze PGL Majoru. Podle některých zdrojů byla trofej pádem poškozena, ale z aktuálních záběrů se jeví v pořádku, viz níže. Tak či tak by to byl opravdu smutný osud trofeje z prvního CS2 Majoru v historii.

Není divu, že si tahle šaráda vyžádala reakci jak přímo od organizátorů, tak od zbytku profesionální scény. PGL vydali prohlášení, že budou následovat právní kroky proti těm, kteří zosnovali a realizovali tento protest. 

Namále mají CSGOEmpire ale i z jiných důvodů. Ti totiž připravili turnaj pro profesionální týmy s prize poolem 50 tisíc dolarů (v přepočtu milion korun), jejž se měli zúčastnit třeba i česko-slovenské celky SINNERS či Sampi, nejen ty ale v reakci na odpudivé chování CSGOEmpire zrušili svou účast. Nexus, MOUZ NXT, HAVU, ENCE Academy a další se rozhodly dát ruce pryč, ideálně co nejdál od tohoto turnaje, stejně tak učinili i komentátoři. CEO SINNERS, Moritz Straube, dokonce CSGOEmpire na twitteru označil za “fucking scumbags” a jednoduše si nebral servítky. Doufejme však, že tohle je konec absurdních žabomyších válek, a další narušení bezpečnosti již nepřijdou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama