RPG Outward 2 bylo oznámeno pro PC a konzole
i Zdroj: Nine Dots Studio Inc.
Gaming Outward Článek RPG Outward 2 bylo oznámeno pro PC a konzole

RPG Outward 2 bylo oznámeno pro PC a konzole

Václav Brixí

Václav Brixí

10. 3. 2024 17:40

Vývojáři ze studia Nine Dots Studio právě oznámili pokračování jejich RPG série Outward. Podle všeho se i druhý díl bude vyznačovat svojí náročností a kooperací.

Reklama

Vývojář a producent Nine Dots Studio bez nějakého většího oznamování vypustil na internet první trailer pro pokračování jejich RPG série Outward. Z toho je na první pohled patrné, že i druhý díl vsází na stěžejní aspekty, které přinesly popularitu původnímu dílu. Těmi jsou lokální i online kooperace a vysoká obtížnost hry. Podstatnou změnou však prošel vizuál hry. Ten si oproti prvnímu titulu značně polepšil.

Obměnou projde i systém denní doby a počasí, které by nyní mělo mít podstatně větší vliv na soubojové i mimo soubojové aktivity. Dočkáme se i značně vyššího počtu NPC, se kterými budou moci hráči interagovat. Nové možnosti se hráčům otevřou i v oblasti tvorby a vývoje postavy. Celkový systém progresu by měl být nyní komplexnější a rozmanitější. Hráči budou moci svoji postavu zdokonalovat trénováním určitých dovedností, ale rovněž plněním speciálních úkolů, které jim odemknout nové schopnosti a vylepšení. Soubojový systém sám o sobě bude obohacen o řadu zbraní a magického vybavení. Ovládání boje bude více intuitivní a responzivní. V traileru je možno zahlédnout i novou možnost držet v každé ruce jednu zbraň.

Dalším z aspektů, na které vývojáři lákají, je možnost opakovaného hraní. To prý zůstane zábavné díky pestrému arsenálu a větvícímu se příběhu. Hráči tudíž v každém průchodu narazí na něco nového. V tomto rozsáhlém světě, který bude vyžadovat spoustu času k prozkoumání navíc funguje neustálé ukládání postupu. Pokud se tedy hráči nějak rozhodnou nebo něco pokazí, musí se svým omylem žít a pokračovat dále v příběhu. Možnost načtení předchozí pozice totiž nebude k dispozici.

Titul zatím nemá datum vydání, ale detailněji si ho můžete prohlédnout na platformě Steam, kde si jej rovnou můžete přidat do seznamu přání. Hra by měla podle dostupných informací vyjít i na konzole.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama