S.T.A.L.K.E.R. 2 se odkládá, vývojáři to oznámili v pdf dokumentu
i Zdroj: GSC Game World
Gaming S.T.A.L.K.E.R. 2 Článek S.T.A.L.K.E.R. 2 se odkládá, vývojáři to oznámili v pdf dokumentu

S.T.A.L.K.E.R. 2 se odkládá, vývojáři to oznámili v pdf dokumentu

Adam Němec

Adam Němec

24. 8. 2023 19:20

Mnozí fanoušci postapokalyptické RPG série byli překvapení, když se na Gamescomu v rámci Opening Night Live neobjevily žádné informace o novém přírůstku do série S.T.A.L.K.E.R. od ukrajinského studia GSC Game World a to i přes to, že samotné studio má na výstavě své stánky. Informační list ze stránek hry možná vysvětluje proč tomu tak bylo.

Reklama

Není žádným tajemstvím, že si studio GSC Game World prochází těžkým obdobím. Vypuknutí války v jejich domovské zemi na nějakou dobu vývoj kompletně zastavilo. Studio se poté přesunulo do Prahy, ale tím se vše ani zdaleka nevyřešilo, jelikož mnoho vývojářů dobrovolně šlo na frontu. Fanoušci tak samozřejmě očekávali, že hra bude odložena na neurčito, k tomu ovšem nedošlo a vydání hry bylo pouze přesunuto na prosinec roku 2023. 

S.T.A.L.K.E.R. 2 fact sheet
i Zdroj: GSC Game World
S.T.A.L.K.E.R. 2 fact sheet

Dle informačního listu dostupného na oficiálních stránkách hry si ale ještě chvíli počkáme, přesněji do konce prvního kvartálu roku 2024. Jeden z možných důvodů odkladu je hackerský útok z letošního června, kvůli kterému údajně unikly hratelné části hry.

Hackeři prolomili vývojovou verzi S.T.A.L.K.E.R. 2. Hrozí ukončení projektu?

Hackeři prolomili vývojovou verzi S.T.A.L.K.E.R. 2. Hrozí ukončení projektu?

Unikají snímky z hraní. Ukrajinské studio GSC Game World situaci vyšetřuje.

2. 6. 2023 08:30
1

Vývojáři z GSC Game World si samozřejmě po všem, čím si prošli, čas navíc zaslouží a my můžeme jen doufat, že se zbytek vývoje hry ponese v klidnějším režimu.

S.T.A.L.K.E.R. 2 vyjde na PC a Xbox Series X/S. Na PC bude dostupný přes Steam, Epic Games Store, GOG a pro obě platformy bude také zahrnut v předplatném Xbox Game Pass. Přesné datum vydání není jisté.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama