S1mple se ještě může podívat na Major, ze hry není ani legendární f0rest
Esport CS 2 Článek S1mple se ještě může podívat na Major, ze hry není ani legendární f0rest

S1mple se ještě může podívat na Major, ze hry není ani legendární f0rest

Michael Douša

Michael Douša

14. 3. 2024 20:10

Aleksandr "s1mple" Kostyljev sice prošvihl všechny šance, které měl na kvalifikaci na první CS2 PGL Major v dánské Kodani. I přesto je ale šance, že ho na serveru uvidíme - NaVi ho postavili jako svého náhradníka.

Reklama

Obdobná situace se pak týká i legendárního Patrika “f0rest” Lindberga, který byl kdysi součástí sestavy, jež zvládla 87 vyhraných map v řadě na počátku éry Counter-Strike: Global Offensive. Toho si zase jako náhradníka postavil - poměrně překvapivě - severoamerický celek Complexity. 

Jejich manažer Graham “messiosi” Pitt řekl, že museli vybírat na evropském kontinentu proto, že by bylo logisticky nemožné získat severoamerického náhradníka. Navíc je jasné, že f0rest má doposud dobrý vztah s Hakonem “hallzerk” Fjaerlim, když spolu kdysi hrávali v barvách Dignitas.

Ze hry nezůstává ani Audric “JACKZ” Jug, který sice sedí oficiálně na lavičce TSM, na Major  si jej ale jako náhradníka zapůjčují Vitality, u nichž kdysi hrával. Johannes “b0RUP” Borup, kterého se zbavili Astralis, zase případně zaskočí u ECSTATIC. 

FaZe, NEO - IEM Sydney 2023 | Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
i Zdroj: FaZe, NEO - IEM Sydney 2023 | Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
FaZe, NEO - IEM Sydney 2023 | Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group

Zbytek týmů neskýtá už žádná velká překvapení, mnoho týmů si jako své náhradníky ponechává kouče. Zvláště zajímavé by to mohlo být u G2, kde jim kouče dělá Wiktor “TaZ” Wojtas, nebo u FaZe Clanu, kde zase koučuje TaZův někdejší spoluhráč Filip “NEO” Kubski. A jaká by to byla podívaná, kdybychom opět viděli FaZe proti G2 proti sobě! 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama