Sazka eLEAGUE: eSuba a další bojují o udržení, Brute zúčtují se Sinners
Esport Článek Sazka eLEAGUE: eSuba a další bojují o udržení, Brute zúčtují se Sinners

Sazka eLEAGUE: eSuba a další bojují o udržení, Brute zúčtují se Sinners

Michael Douša

Michael Douša

30. 5. 2020 16:49

RAMS, eSuba, Defeaters a Enterprise bojují o udržení v turnaji, od jedenácti nás čeká dohrávka 4. kola mezi favority

Reklama

V neděli 31. května nás čeká poslední kolo úvodní fáze jarního splitu Sazka eELAGUE a jde do tuhého. Kdo vypadne do baráže a kdo postoupí do play-off? Jak říkají naši anglofonní kolegové - the plot thickens. 

Brute vs. Sinners - 11:00

Konečně se dočkáme toho, na co jsme se všichni těšili, ale poprvé nás o to připravili. Asi nejočekávanější zápas jarního splitu je zde: giganti Sinners proti vyzyvatelům Brute. Bude to ale opravdu takové terno?

Brute si zatím na mezinárodní úrovni vedou docela dobře, v ESEA Advanced si drží solidní jedenácté místo ze šedesáti, u nás to ale nevypadá tak slavně. Na Sazka eLEAGUE prohráli proti Gunrunners a remizovali s eSubou, na COOL Lize zase neobstáli proti Sampi a forma je tedy tak říkajíc trochu na houpačce. Brute si ale věří, jak se nám podělil Lukáš "Majky" Měcháček v rozhovoru.

Sazka eLEAGUE: eSuba a další bojují o udržení, Brute zúčtují se Sinners

Zato Sinners se drží stále nahoře. Na Sazka eLEAGUE neztratili ani jedinou mapu, na CoolLize jen jednu jedinou. Na ESEA Main se drží na čtvrté příčce a i přes nepovedenou kvalifikaci na Home Sweet Home Cup podávají dost konstantní výkony. A to by mělo na zápas proti Brute stačit. Je však ve hvězdách, jak zápas nakonec dopadne. Co víme jistě je, že se na tento šlágr opravdu těšíme!

Gunrunners vs. Sampi - 13:00

I tento zápas bude téměř vrcholový - Gunrunners se totiž drží na druhém místě za Sinners a Sampi je jen v těsném závěsu za nimi. Jak to dopadne?

Gunrunners mají svoje místo v semifinále úplně jisté. Ani ta nejpotupnější z proher jim nepřinese nic horšího, než o něco méně výhodnou, ale stále velmi příjemnou, pozici v semifinále jarního splitu. V MČR sérii si pohráli se všemi protivníky, včetně Brute a v Sazka eLEAGUE je potkala jediná prohra, a to proti pořádně našlápnutým Sinners hned v začátku.

Sampi si zase od počátku turnaje v mnohém polepšili a nová sestava se jim zatím jen a jen vyplácí. Podařilo se jim porazit v Bo1 Team Brute a od sestavení nové soupisky prohráli též jen proti Sinners, uvidíme tedy, jestli se jednomu nebo druhému týmu podaří nepřítele překvapit, protože jinak máme zaděláno na velmi vyrovnaný zápas.

Enterprise vs. eSuba - 15:00

Tady půjde o vše. Enterprise nesmí prohrát ani remizovat. Do play-off půjdou jen pokud vyhrají nad eSubou a Defeaters neporazí Sinners. ESuba má situaci lehčí, může remizovat. Pak by hráli tiebreak s Defeaters. Lepší situaci však samozřejmě budou mít, pokud porazí Enterprise, kdyby zároveň prohráli RAMS i Defeaters.

Enterprise sice mají hráče jako je Patrik "Zero" Žúdel a Matúš "uZman" Rechtorovič, ale pořádně se jim nepodařilo využít jejich plného potenciálu, a tak ani jejich hvězdné výkony v některých hrách nepřináší vítězství. Dělají chyby a dělají je často. Je otázka, zdali se jedná o komunikační nedorozumění, taktická nepřipravenost, či jiný problém, ovšem měli 6 kol na vyřešení těchto potíží. Takže buď teď, nebo nikdy.

ESuba v sobě pomalu ale jistě probouzí své niterní modré zvíře. Trvalo to dlouho, ale už to vypadá, že se modrá krev dostává ze svých největších potíží. Budou ovšem potřebovat v tomto trendu pokračovat i v sedmém kole eLEAGUE, jinak to může znamenat mnoho potíží. ESuba se ale dobře drží i na ESEA Advanced a chytají formu za pačesy. Předpokládá se tak v tomto zápase jejich výhoda, uvídíme ale jak se hráči vyspí.

Sinners vs. Defeaters - 17:00

K čaji o páté nás bude čekat zápas mezi favority Sinners a Defeaters, kteří musí bojovat o postup do play-off. Tam se dostanou pokud porazí Sinners, zremizují s nimi a eSuba zremizuje s Enterprise, nebo pokud prohrají se Sinners a eSuba zremizuje s Enterprise, pak by si zahráli s modrými tiebreak. Bohužel to asi nebude příliš příjemná podívaná pro fanoušky Defeaters.

Defeaterse v poslední době nehrají tak dobře, jak by sami potřebovali. V COOL lize se propadli do baráže o pokračování v turnaji a totéž jim hrozí i v eLEAGUE. Nedávný odchod ingame leadera jim rozhodně nepomohl, měli však dost času se s novým hráčem sehrát a koncentrovat tak své síly na remízu, nebo případný tiebreak. Bookmakeři však ani s jejich vítězstvím či remízou nepočítají, ba naopak.

Brute vs. RAMS - 19:00

A místo pohádky na dobrou noc si můžeme pustit souboj mezi Brute a RAMS. RAMS by na postup do play-off potřebovali Brute porazit, nebo s nimi remizovat, či prohrát, za předpokladu, že Defeaters neporazí Sinners. 

RAMS si naposledy pohráli s Defeaters, ovšem Brute už jsou na ně možná trochu velké sousto. Jak hráči RAMS přiznali, touto dobou už je pro ně RAMS takový side projekt, když někteří hráči už hrají v jiných ligách za jiné týmy. To vyvrcholilo odchodem Simona "Kwertzz" Horáka do Team Gravity, kam ho pozval David "Kaparzo" Lacina. I tak ve zmíněném minulém kole dali Defeaters co proto. 

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama