Skryté funkce a easter eggy v Googlu
Zajímavosti Článek Skryté funkce a easter eggy v Googlu

Skryté funkce a easter eggy v Googlu

MrJoke

MrJoke

22. 12. 2018 03:18

Co všechno dokáže Google?

Reklama

Na internetu můžete nalézt téměř cokoliv si zamanete. Má spousty užitečných funkcí, ale také spousty "zbytečností", které nejsou až tak potřebné, ale alespoň vás zabaví. Podívejte se, kolik takových skrytých funkcí najdeme na Google.

Do a barrel roll - V překladu to znamená válej sudy a po napsání této fráze do Google vyhledávače se vám celá stránka protočí o 360 stupňů.

Askew - Toto slovíčko vám obsah stránek nakloní mírně doleva, což se vám může hodit při potíží s krčními svaly, kdy budete muset mít hlavu nakloněnou na pravou stranu.

Skryté funkce a easter eggy v Googlu

Vodováha - Tato vychytávka se týká vašeho chytrého telefonu. Pokud nutně potřebujete zjistit, zda je váš stůl ve vodorovné poloze, ale nemáte po ruce vodováhu, stačí napsat na vašem telefonu do vyhledávače slovo vodováha. Telefon vám najde obrázek, který pomocí gyroskopu ve vašem telefonu snímá sklon a funguje přesně jako vodováha. Z vlastní zkušenosti i odpovídá, takže ho opravdu můžete využít.

Blink HTML - Po napsání toho příkazu vám ve všech vyhledaných výsledcích bude problikávat slovo HTML a blink.

Zerg rush - Zerg rush je hra, ve které na vaše výsledky hledání zaútočí kolečka, která musíte klikáním ničit a ubránit tak své výsledky před zničením.

Atari breakout - Pokud si chcete zahrát jednu retro hru stačí napsat atari breakout, poté překliknout na obrázky a tam kliknout na první vyhledaný obrázek.

Skryté funkce a easter eggy v Googlu

Google pacman - Další ikonickou hrou je pacman, kterého si také můžete zahrát a stačí vám na to pouze Google. Napište do hledáčku Google pacman a klikněte na první výsledek hledání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama