Skupina A EPL je rozhodnuta, Vitality kralují
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Skupina A EPL je rozhodnuta, Vitality kralují

Skupina A EPL je rozhodnuta, Vitality kralují

Michael Douša

Michael Douša

4. 9. 2022 22:38

Francouzsko-dánská sestava si na ESL Pro League nebrala servítky.

Reklama
Francouzsko-dánská sestava si na ESL Pro League nebrala servítky.

 ESL Pro League vykoplo velmi napínavou skupinou, v níž jsme mohli sledovat hned několik různých, avšak vzájemně propletených příběhů. Prokážou se fnatic jako nový velký hráč na poli mezinárodního CS? Ustojí NaVi všechny vyzyvatele a podaří se jim uhájit post světových jedniček? Zvládnou NIP překonat síly osudu a projdou do play-off? Zatímco odpověď na první otázku je jednoznačné ano, na druhou je zatím nejasná a na třetí je odpověď bohužel pro švédskou sestavu negativní.

Překvapením skupiny je ovšem vynikající výkon Vitality. Ani současné světové jedničky NaVi neudržely na uzdě všechny své protivníky, ba naopak - i nečekaní vyzyvatelé jako Endpoint jim uštědřili opravdu bolestivé políčky. Vitality se však mohou pyšnit čistým štítem. Za pět zápasů upustili pouhé dvě mapy, a to jednu proti NaVi a druhou proti Spirit. Všechno ostatní? Bez problému.

To jsou výsledky, které Vitality tak zoufale potřebují. Francouzská organizace udělala opravdu hodně, aby se jim investice do dvou dánských hráčů vyplatila, v první půlce letošního roku se však investice ani trochu nevracela. S výjimečnými dobrými výsledky se Vitality neměli čím chlubit, po příchodu izraelského talenta Lotana "Spinx" Giladiho to už už začíná vypadat nadějně. Nechvalme ale dne před večerem. 

Skupina A EPL je rozhodnuta, Vitality kralují

Photo credits: Adela Sznajder, EPL

Vitality po cestě za vavříny nečekají ani růže, ani vřelá objetí. Koho konkrétně vyzvou je však prozatím tajemstvím, nyní musíme vyčkat na výsledky skupin B, C a D. Jisté alespoň mají, že postupují rovnou do čtvrtfinále. Fnatic a NAVI budou mít svou cestu za trofejí delší, do čtvrtfinále se budou muset sami v play-off probojovat. Pořád ale mají situaci lepší než Spirit, NIP a Endpoint, s nimiž se na turnaji musíme rozloučit.

Skupina B však vykopne už brzy - ve středu 7. září. I tam se o postup do play-off porvou velká jména jako FaZe, G2, BIG a Outsiders, jimž se budou snažit MIBR a FTW zhatit plány. Na to si ale budeme ještě muset počkat. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama