Skupinka hráčů prováděla obscénnosti ve hře Roblox u avataru sedmileté dívky
Zajímavosti Článek Skupinka hráčů prováděla obscénnosti ve hře Roblox u avataru sedmileté dívky

Skupinka hráčů prováděla obscénnosti ve hře Roblox u avataru sedmileté dívky

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

24. 7. 2018 13:08

A rodiče to pěkně rozmáznuli po internetu!

Reklama

Roblox je online mmo hra pro děti a dospívající, kde si mohou vytvářet vlastní hry a sdílet je mezi ostatní. Je doporučena od sedmi let a hrálo ji už přes 64 milionu uživatelů. Nyní čelí kritice kvůli znásilnění avataru sedmileté holčičky skupinkou spoluhráčů.

Ono by to nebylo zas takové drama, kdyby to jeden z rodičů nerozmázl na Facebooku, čímž se to dostalo do hledáčku médií. Matka se nechala na své zdi slyšet, jak je velmi traumatizována a znechucena tím, co se stalo avataru jejího potomka. Popsala, že její dcerka hrála Roblox na iPadu, ta po chvilce přiběhla a ukázala jí, co se dějě na obrazovce. Nevěřila svým očím, když viděla scénu, kde postavu její dcery znásilňovali hráči mužského pohlaví. Postěžovala si, jak si myslela, že je tato aplikace bezpečná, protože se tím Roblox zaručuje a dokonce i přes aktivovanou maximální bezpečnost se něco takového stalo.

Roblox vydal vyjádření, ve kterém se omlouvá za způsobené nepříjemnosti a potvrzuje, že hráči, jenž jsou zodpovědní za virtuální znásilnění malého dítěte, byli ve hře zabanováni, protože bezpečnost je pro ně prioritou. Řekněme si na rovinu, bezpečno není nikde a všude, kde se sejde více hráčů je třeba počítat s průsery.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama