Skupinová fáze se blíží svému konci, skupinu D ovládli Hazarderz
Esport Valorant Článek Skupinová fáze se blíží svému konci, skupinu D ovládli Hazarderz

Skupinová fáze se blíží svému konci, skupinu D ovládli Hazarderz

Aleš Pelc

Aleš Pelc

16. 12. 2022 12:04

Druhé postupové místo získá jeden z dvojice knife talk a EZW1N

Reklama

Víkend proběhne ve znamení play-off! Avšak stále neznáme všechny jeho účastníky, proto se musíme podívat na dění ve skupině D. Ta začala velice chaoticky, když se celek knife talk střetl s Big Impact. První jmenovaní ve složení Foku, Matted, SetriKK, Jugger a doni šli podle očekávání do vedení. Na Iceboxu pochybili pouze dvakrát a mapa skončila za dvaadvacet minut. O to větším překvapením byl průběh Havenu. Druhá mapa této Bo3 série totiž trvala o hodinu a jednu minutu déle než ta úvodní. Poté, co se oba soupeři drželi na stejné úrovni celou první polovinu, se knife talk dostal na pětibodové vedení a následně i na matchpoint. Svou příležitost na ukončení duelu ale propásli a Big Impact sérií čtyř kol v řadě dotáhl partii do prodloužení. Po dalších čtyřiadvaceti kolech a finálním skóre 25:23 pro papírově slabší tým se utkání přesunulo na rozhodující Bind. Aby kuriozit nebylo málo, kromě jednoznačně nejdelšího zápasu v historii Grunex Challenge vznikl při tomto střetnutí pravděpodobně i nejrychlejší duel ve skupinových fázích. Juggerova parta vymazala veškeré naděje svých soků na vítězství a za devatenáct minut uzavřela sérii výhrou 13:0.

Ve stejném čase probíhal i souboj Hazarderz s EZW1N. Kandidáti na medailové umístění vedeni slovenským střelcem Hazardem se na počátečním Bindu dostali do pohodlného vedení 8:4, které následně proměnili ve vedení v celé sérii výsledkem 13:7. Pokračování na Havenu zvládli Bebe a jeho spoluhráči z EZW1N lépe a stáli krůček od protažení utkání do decideru, to se však nakonec nepodařilo. Hazarderz za stavu 8:11 za bránící stranu postavili neprůchodnou zeď a unikli hrozbě rozhodující mapy výhrou 13:11 a 2:0 v sérii.

 

knife talk vs. Big Impact – 2:1 (13:2, 23:25, 13:0)

Hazarderz vs. EZW1N – 2:0 (13:7, 13:11)

 

Ve čtvrtečním vysílání se nejprve odehrál souboj poražených mezi Big Impact a EZW1N. Do utkání lépe naskočili první zmínění, jejich tažení se ale zastavilo na stavu 3:1 a nadále už se svým oponentům nezvládali vyrovnat. Ascent tak končí výsledkem 13:5 a následoval Bind. Hráči Big Impact měli opět silný start, skóre 3:1 se jim však stalo znovu osudným. Sice v průběhu mapy tentokrát zvládli přidat o jedno kolo více, ale to samozřejmě nestačilo a museli se s druhou sezónou Grunex Challenge rozloučit.

V zápase o postup z prvního místa skupiny D se utkal knife talk s Hazarderz. Na první mapě opět zvítězil celek, který musel dotahovat úvodní ztrátu. Juggerův mix se dostal do vedení 5:2, následně našli Hazarderz recept na průchod jeho obranou a průběh kompletně otočili a chyb už mnoho nedopustili. Výhrou 13:8 se Hazardův tým dostal zase o krok blíže ke čtvrtfinálové účasti a v cestě už stál jen Ascent. Situace se zkomplikovala, když Danda nemohl sérii dohrát a bylo potřeba využít náhradníka. Bývalý hráč Enterprise Elysium ale chybějící pozici dobře doplnil a soupeřům to žádnou velkou výhodu nepřineslo. Knife talk sice uhrál první polovinu na remízový stav, útočnou část už mix nezvládl a prohrál 7:13. Z postupu se raduji Hazarderz, v sobotu je už čeká fáze pro osm nejlepších.

 

Big Impact vs. EZW1N – 0:2 (5:13, 6:13)

Hazarderz vs. knife talk – 2:0 (13:8, 13:7)

 

V dnešní podvečer vás spajKK s Astatorem provedou poslední dvojicí zápasů skupinové fáze, LanPartyHotel vyzve v 17:00 NPC Gang, následně naváže knife talk a EZW1N. Vysílání sledujte na našem kanále grunexcom.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama