Šlágr na úvod nové sezóny LCK ovládli GenG
i Zdroj: League of Legends Champions Korea (LCK)
Esport League of Legends Článek Šlágr na úvod nové sezóny LCK ovládli GenG

Šlágr na úvod nové sezóny LCK ovládli GenG

Jakub Kavka

Jakub Kavka

18. 1. 2024 08:52

Nejlepší liga světa - LCK, rozehrála jarní split. Hned při úvodním dni splitu jsme se dočkali nejočekávanější bitvy posledních let, kterou LCK může nabídnout. Souboj mezi GenG a T1.

Reklama

Bitva titánů mezi GenG a T1 je již tradicí v posledních letech. Souboj současného hegemona s aktuálními mistry světa odstartoval jarní split LCK. Oba největší favorité tak naplno okusili změny, zavedené na konci minulého roku.

GenG vstupovali do nové sezóny LCK v roli týmu, který ovládl tři předchozí splity v řadě a vyrovnal tak rekord T1 s Dplus KIA. Případný útok i na ten aktuální, jarní 2024 a samotný úspěch by pro GenG znamenal historický zápis, který by se těžko překonával. Pro tento účel a hlavně konečné prolomení mezinárodní kletby, se tým rozhodl pro zesílení své již silné sestavy.

Dorana na topu nahradil Kiin, který přece jen má větší explozivitu. Tým opustil také Peanut, kterého ale nahradil veterán Canyon. Z hlediska kvalit šlo o skvělou výměnu. I support role doznala změny. Delight, který se v minulém roce po přestupu z BRIONu vypracoval v nejlepšího supporta sezóny, tak paradoxně přepouští místo Lehendsovi. Lehends je rozhodně zkušenější než Delight, i když loňský rok nebyl pro Lehendse úplně optimální.

T1 naopak setřásli obavy mnoha fanoušků o rozdělení jejich sestavy a úspěch na světovém šampionátu dovolil hvězdám zůstat v týmu i nadále. Přesto tým doznal menší změny. K T1 se vrátila největší trenérská legenda historie - Kkoma.

Přesto neobvykle brzký střet dvou titánů LCK byl zárukou velké zábavy. A podobně jako v předchozích bitvách, GenG byli opět o krok napřed. Ne nadarmo se o GenG mluví jako kryptonitu T1. Série to byla jistojistě vyrovnaná a prokázala, že nové posily GenG zatím umí najít společnou cestu. T1 však smutnit nemusí, split je dlouhý a může se do té doby ledacos změnit.

Navíc letošní split by mohl nabídnout mnoho zábavy, jelikož zejména tábor Hanwhy Life Esports se mohutně hlásí o pozornost. Tým se ziskem silných jmen (Doran, Peanut, Delight) chce rozhodně rozbít tandem GenG/T1 a změnit zavedené pořádky. Zda se jim to podaří, to ukáže čas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama