Sledovanost seriálu The Last of Us stoupá
Zábava Článek Sledovanost seriálu The Last of Us stoupá

Sledovanost seriálu The Last of Us stoupá

Adam Král

Adam Král

14. 2. 2023 12:42

Seriál od HBO je velkým úspěchem.

Reklama

Jestli se streamovací platformě HBO něco skutečně povedlo, je to jejich zpracování videoherní předlohy The Last of Us. Hra v originále vypráví příběh mladého muže Joela a mladé puberťačky Ellie, kteří se po vypuknutí nákazy ocitají uprostřed apokalypsy nemrtvých. Hra sbírala skvělá hodnocení a v roce 2020 se dočkala druhého dílu. Dává tak smysl, že si stanice vybrala právě zmíněný titul, aby ho zpracovala do seriálové podoby.

K seriálu a jeho obsazení se někteří fanoušci stavěli velmi kriticky. Nakonec ale některé obavy zmizely a diváci viděli, že se jedná o skutečně zajímavé dílo. O kvalitách kromě hodnocení na Metacritic (84 %) svědčí i sledovanost. Devítidílné sérii totiž vychází jedna epizoda týdně, a tak můžeme porovnat, na kterou se podívalo nejvíce diváků. Po srovnání čísel uvidíme, že zájem rozhodně neklesá –⁠ ba naopak, každou epizodu vidí o statisíce diváků více.

  • Epizoda 1 – 4,7 miliónů diváků
  • Epizoda 2 – 5,7 miliónů diváků
  • Epizoda 3 – 6,4 miliónů diváků
  • Epizoda 4 – 7,5 miliónů diváků

V průběhu premiéry čtvrté epizody přitom běželo hned několik důležitých akcí jako například ceny Grammy. Ani ty ale nenarušily získání nárůstu ve sledovanosti. Časopis Forbes pak očekává, že čísla postupně opadnou, a to speciálně v období amerického Super Bowlu.

 

 

HBO tak se seriálem vykročilo správnou nohou a jak řekl režisér Neil Druckmann, druhá série je v plánu a bude se na ní pracovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama