Slovenský Seron? FIFA tým Slovanu Bratislava požene mladičký talent
Esport Článek Slovenský Seron? FIFA tým Slovanu Bratislava požene mladičký talent

Slovenský Seron? FIFA tým Slovanu Bratislava požene mladičký talent

Nicolas Heller

Nicolas Heller

3. 10. 2020 00:19

ŠK Slovan Bratislava požene kupředu mladičký Lukáš 'lumasa2' Móri.

Reklama

Vstupy fotbalových klubů do světa esportu se v České republice staly téměř rutinní záležitostí a zájem o elektronický sport tak stále rapidně roste. Posledním přírůstkem mezi fotbalovými kluby s vlastní esport divizí se stala SK Sigma Olomouc, která představila svůj dvojčlenný tým v druhé polovině září.

Na virtuální trávníky postupně vybíhají také kluby ze sousedního Slovenska. Úplně prvním z nich a doposud jediným byl AS Trenčín. Ten se na malou chvíli kromě hry FIFA pustil, možná trochu nečekaně, také do populární MOBA hry League of Legends, kde zaznamenal několik úspěšných tažení v československé regionální lize.

Dnes však Trenčín poznal svého prvního esportového rivala. Svoji esportovou divizi totiž představil historicky nejúspěšnější slovenský fotbalový klub ŠK Slovan Bratislava. Jeho dres bude odteď oblékat Tomáš 'rSp17' Laki a teprve čtrnáctiletý talent Lukáš 'lumasa2' Móri. Ten zaskočil svými nedávnými výkony hned několik zkušených hráčů, čímž se pravděpodobně dostal do hledáčku nejednoho klubu včetně právě Slovanu. Lumasa2 se tak stal nejmladším hráčem v Čechách a na Slovensku reprezentujícím fotbalový klub ve hře FIFA a pokud dokáže svůj talent naplnit, čeká mladou hvězdu zářná budoucnost.

K nové akvizici se vyjádřil také generální ředitel Slovanu Bratislava Ivan Kmotrík ml.:

„Som veľmi rád, že dnes môžeme oficiálne oznámiť založenie našej e-športovej divízie. Už dlhšie sme túto oblasť sledovali a napokon sme dospeli k dohode s dvomi talentovanými hráčmi, ktorí budú reprezentovať značku ŠK Slovan na domácej i medzinárodnej scéne. Vznik e-športovej divízie vnímame ako výbornú príležitosť rozšíriť povedomie o značke aj medzi mladšiu generáciu, ktorá sa najčastejšie venuje počítačovým a konzolovým hrám. Veríme, že aj naši fanúšikovia, ktorí majú radi počítačové či konzolové hry alebo sledujú podujatia v e-športe, si prídu na svoje a budú podporovať našich hráčov.“ 
Slovenský Seron? FIFA tým Slovanu Bratislava požene mladičký talent

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama