Smíšené začátky IEM Cologne: Slováci na koni, NEOFRAG kousek od eliminace
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Smíšené začátky IEM Cologne: Slováci na koni, NEOFRAG kousek od eliminace

Smíšené začátky IEM Cologne: Slováci na koni, NEOFRAG kousek od eliminace

Michael Douša

Michael Douša

26. 7. 2023 21:29

Kvalifikační Play-in fáze IEM Cologne je pro našince hořkosladkou záležitostí.

Reklama
Kvalifikační Play-in fáze IEM Cologne je pro našince hořkosladkou záležitostí.

Největší letní CS:GO akce začala právě dnes v německém Kolíně nad Rýnem. Ještě než se ale nejlepší týmy světa pustí do boje o titul šampionů na IEM Cologne, musí se 16 týmů teprve porvat o postup na hlavní event. Zatímco týmy FaZe, Heroic, Cloud9, NaVi, Vitality, G2, ENCE a GamerLegion už mají své teplé místečko na turnaji jisté, týmy jako Astralis, MOUZ, Apeks Liquid a další se musí ještě posnažit. 

IEM Cologne Play-In má poměrně jednoduchý princip - dvakrát prohrajete, končíte. Dvakrát vyhrajete, jste na turnaji. Žádná věda. Je ovšem pravda, že někteří si vylosovali opravdu parádního pavouka, zatímco jiní se dočkají ještě velkého bolení. Úspěch dnes slavili hned dva týmy se slovenskou účastí - MOUZ v úvodním překvapivě těžkém zápase porazili TheMongolz, Apeks si to zase s přehledem rozdali s BIG.

Smíšené začátky IEM Cologne: Slováci na koni, NEOFRAG kousek od eliminace

Ani u jedněch to ale není samozřejmost - obě organizace si prošly poměrně rozsáhlými změnami, které se na jejich hře nepochybně podepsaly. MOUZ zažili větší otřes - namísto kapitána a nejstaršího člena sestavy Christophera "dexter" Nonga se do své domovské organizace navrátil Polák Kamil "siuhy" Szkaradek, místo Němce Jona "JDC" de Castra zase mladší bratr někdejší hvězdy ENCE Jere "sergej" Sala, Jimi "Jimpphat" Salo. MOUZ tak mají ve hře neuvěřitelně mladou sestavu - průměrný věk hráče je 19,8 roku! Slovenský talent David "frozen" Čerňanský se tak paradoxně se svými 21 lety věku řadí k nejstarším v sestavě.

Apeks zase přišli o svého věčně usměvavého a, minimálně co se ryzího aimu týče, velmi talentovaného Justinase "jL" Lekaviciuse, kterého si zarezervovali ukrajinští NaVi, jenž proměnili svou sestavu v mezinárodní uskupení. Místo něj přišel do Apeks Aleksandar "CacaNito" Kjulukoski, severomakedonský talent, který donedávna zastupoval britské Endpoint. A nelze říct, že by jim to bylo na škodu, první zápas proti BIG vyhráli 16-10. 

Smíšené začátky IEM Cologne: Slováci na koni, NEOFRAG kousek od eliminace

Na druhé straně čeští fanoušci nemohou slavit příliš moc. Jediný český zástupce, Adam "NEOFRAG" Zouhar, který o herní pauze vystřídal dres OG za nový dres organizace Into The Breach, utrpěl nepříjemnou porážku proti majoritně švédským Ninjas in Pyjamas. To ale nemusí být tak smutná zpráva - jako další je čekají v Bo3 zápase TheMongolz, se kterými by si nemuseli lámat hlavu moc tvrdě. Pokud se ale budou chtít kvalifikovat, po potenciální výhře proti Mongolům je budou čekat buďto ukrajinští Monte, nebo brazilští FURIA se zbrusu novou sestavou. To už by ovšem mohl být o něco nepříjemnější oříšek. 

MOUZ mezitím bojují o postup s NIP, přičemž v době psaní článku mají již na kontě první mapu, a to Nuke - výběr jejich nepřátel.  Další kolo zápasů nás čeká již zítra ve 12:30, kdy se Apeks postaví dánským Astralis a Monte vyzvou brazilské FURIA. Na to si ale ještě budeme muset počkat...

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama