Space Hulk: Tactics - renesance kultovní deskovky vyjde už za pár týdnů
Gaming Článek Space Hulk: Tactics - renesance kultovní deskovky vyjde už za pár týdnů

Space Hulk: Tactics - renesance kultovní deskovky vyjde už za pár týdnů

Jakub Osička

Jakub Osička

3. 9. 2018 12:54

Milovníci světa Warhammeru už pomalu mohou začít jásat.

Reklama

Milovníci světa Warhammeru už pomalu mohou začít jásat. Renesance kultovní deskovky Space Hulk, kterou má pod svými křídly vydavatel Focus Home Interactive, se pomalu blíží. Datum vydání je stanoveno na 9. říjen letošního roku. Space Hulk: Tactics bylo dalším titulem, který jsme si měli možnost vyzkoušet na GamesComu v Kolíně nad Rýnem.

Znovuzrození kultovní deskovky v plné parádě

Nutno podotknout, že tato sci-fi strategie je určena primárně pro fanoušky univerza Warhammeru a fanatiky z řad příznivců tahových strategií. Nepočítejte s jednoduchým začátkem - tohle je prostě jedna z těch her, které se budete postupně učit. Jedno je ale jisté - klání nebezpečných Genestealerů a vesmírných mariňáků se dostává prostřednictvím tohoto titulu noblesní adaptace.

Na stánek Focusu jsem se bohužel dostal se zpožděním a na GamesComu si tedy hru vyzkoušel opravdu jen velmi zběžně, nicméně ke hře jsem si za tak krátký okamžik stihl vybudovat obdiv a i určitý respekt. Přestože dění světa Warhammeru vždy probíhalo tak trochu mimo mě, určité povědomí o něm mám a Space Hulk: Tactics je v něm hrou, která má ambice splnit všechna očekávání příznivců. Pokud milujete Warhammer a baví vás komplexní strategie s tahovými prvky plné výzev, Space Hulk: Tactics je vám jako na míru dělaný.

Po volbě frakcí se vám dostane širokých možností přizpůsobení včetně designu zbraní. Hra je oproti známé deskovce okořeněna také karetním systémem, který dál rozvíjí její mechaniky. Vydat se můžete napříč temnými chodbami vesmírných stanic a lodí, ale velkým plusem je také možnost využití editoru map, který je opravdu velmi komplexní.

Víc vám ale prozradí především výše uvedený trailer. Hra vychází nejen na PC, ale také na tradiční konzole Xbox One a PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama