Asmongold ostře kritizuje propouštění v Riot Games
i Zdroj: Twitch: Asmongold
Zajímavosti Článek Asmongold ostře kritizuje propouštění v Riot Games

Asmongold ostře kritizuje propouštění v Riot Games

Dominika Hudcová

Dominika Hudcová

29. 1. 2024 11:00

Vývojářská společnost Riot Games propustila téměř 11 % z celkového personálu. Spolu s oznámením přišla firma také s novým zaměřením. Asmongold za to vývojáře známých her jako League of Legends nebo Valorant ostře zkritizoval.

Reklama

Společnost Riot Games v nedávném oznámení vysvětlila, že se plánuje více soustředit na oblasti, do kterých hráči investují a zároveň snižují investice do oblastí, které pro ně nemají takový dopad. Odhalili, že s tímto rozhodnutím bylo propuštěno zhruba 530 zaměstnanců, což přestavuje asi 11 % celé společnosti.

Změny v přístupu se zato dočká karetní hra Legends of Runeterra. Vývojáři se budou soustředit spíše na udržitelnost, než na nové aktualizace. Kvůli finančním problémům, jak uvedli vývojáři, se bude hra orientovat více na PvE Path of Champions mod.

A úplný konec nastal pro Riot Forge, partnerský program pro nezávislé vývojáře her z univerza League of Legends. Po vydání šestého titulu Bandle Tale: A League of Legends Story se již nebudou vyvíjet žádné hry.

Jeden z nejsledovanějších streamerů na platformě Twitch se po tomto oznámení vymezil vůči Riot Games. Asmongold společnost zkritizoval za to, že si za neúspěšnost titulů vydaných pod partnerským programem Riot Forge mohou sami.

Jako příklad zvolil nevydařenou hru The Mageseeker. Nikdo dle něj tuto hru nehrál proto, že zatímco byla za 40 dolarů, měla být dle jeho slov za pouhých 15 dolarů. Jenže byla takto nadceněna jen proto, že se jedná o League of Legends univerzum.

Nechápe, jak mohli chtít prodávat hru takto draze svému publiku, které je zvyklé na hry zadarmo. Vyhozeni tak dle něj měli být zaměstnanci z marketingového a finančního oddělení Riot Games, nikoli vývojáři, jak se ostře vymezil vůči oznámení společnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama