Star Wars: Dark Forces a Turok 3 se dočkají remasterů
i Zdroj: Nightdive Studios
Gaming Star Wars: Dark Forces Článek Star Wars: Dark Forces a Turok 3 se dočkají remasterů

Star Wars: Dark Forces a Turok 3 se dočkají remasterů

Adam Němec

Adam Němec

25. 8. 2023 18:14

I staré hry si zaslouží péči. Nikdo to neví lépe, než vývojáři z Nightdive Studios, kteří se na remastery a remaky starých her specializují. V minulosti již remasterovali například Doom 64, Blood: Fresh Supply a letso vydali remaster Quake II a předělávku celého System Shock.

Reklama

Oba remastery se již dočkaly svých trailerů a již na první pohled je znát, že obě hry dostaly velké množství péče, jak už u Nightdive Studios bývá tradicí.

Prvním titulem je Turok 3: Shadow of Oblivion, ten původně vyšel v roce 2000 pro Nintendo 64 a jak název napovídá, je přímým pokračováním Turoku 1 a 2 se kterými mají Nightdive Studios již zkušenosti a jejich remastery vydali v letech 2015 a 2017. 

Pro hráče, kteří o sérii Turok nikdy neslyšeli, jedná se o trilogii first person stříleček vydaných mezi lety 1997 a 2000, první díl sleduje příběh Indiána Tal'Seta, který je první osoba držící titul Turok a cestuje časem aby zastavil zlo ohrožující svět. V druhém díle následujeme dalšího Indiána Joshuu Fireseeda, který se snaží zastavit následky Tal'Setových činů a třetí díl sleduje příběh Joshuových sourozenců.

Následně zde máme Star Wars: Dark Forces byl původně vydán v roce 1995, již na první pohled jde poznat, že se vývojáři z LucasArts pokoušel napodobit Dooma, který vyšel o dva roky dříve a v té době byl velmi populární, i tak byla ale hra revolucí, protože narozdíl od Dooma byla schopna vykreslovat kompletně 3D prostředí, což znamenalo možnost mít více pater nade sebou. Dark Forces je také prvním vstupem Nightdive Studios do Star Wars univerza a v budoucnu bychom se mohli dočkat i remasterů dalších starých her z tohoto vesmíru.

Příběh Star Wars: Dark Forces sleduje příběh žoldáka Kyla Katarna který se vydává bojovat proti mocnému Imperiálnímu generálovi. Kyle Katarn byl po odkoupení Star Wars Disneym přesunut do loru Legends, tedy nekanonických děl, což je evidentní hned v první misi, kde je vašim úkolem ukrást plány Hvězdy Smrti, tedy čin, který měla za úkol skupinka rebelů ve filmu Rogue One z roku 2016.

Přesná data vydání obou titulů prozatím nejsou známa, víme ale, že vyjdou na PC, Xbox One, Xbox Series X/S, Playstation 4/5 a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama