Starfield je největší projekt Bethesdy, jak tvrdí bývalý vývojář Bethesdy
Gaming Článek Starfield je největší projekt Bethesdy, jak tvrdí bývalý vývojář Bethesdy

Starfield je největší projekt Bethesdy, jak tvrdí bývalý vývojář Bethesdy

Radek Raudenský

Radek Raudenský

11. 10. 2022 18:02

Na hře pracuje až 500 vývojářů.

Reklama

Starfield prozatím rozděluje herní komunitu na dvě poloviny, co je ale předem jasné je fakt, že jde o zatím největší projekt Bethesdy. Už dříve to tvrdilo samotné studio, v tuto chvíli to potvrzuje i jeden z bývalých vývojářů Nate Purkeypile.

Velikost toho projektu je hlavní věc, která je jiná. Fallout 3 a 4, Skyrim, na tom pracoval jeden tým. Na Fallout 76 pracovaly dva týmy, občas jsme měli pomoc z Montrealu, ale jinak to byl hlavně Austin a Maryland. Ale Starfield je mnohem větší projekt, pracuje na tom asi 500 lidí. Na Fallout 76 pracovalo maximálně 200 vývojářů.

To tvrdí Purkeypile, který v Bethesdě pracoval 14 let a podílel se na celé řadě her. Sám pak prozradil, že na úplně nové značce a Starfieldu samotném je nejhorší obrovské množství práce a detailů, které je potřeba vymyslet.

Je tu spousta věcí, které musíte řešit, a to i maličkosti, jako třeba - jaký tvar mají kovové panely? Jak je spojit dohromady? Jakou budou mít barvu a z jakých materiálů mají být? Jak ukázat rozdíly mezi jednotlivými oblastmi? Je to mnohem těžší, než když si řeknete, že budete dělat pokračování nějaké hry. Musíte vymyslet všechno a byli byste překvapeni z toho, kolik kovových panelů vzniklo v konceptové fázi. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama