Streamer na Twitchi dělal cosplay, zapálil si proto ruce
Zajímavosti Dota 2 Článek Streamer na Twitchi dělal cosplay, zapálil si proto ruce

Streamer na Twitchi dělal cosplay, zapálil si proto ruce

Adam Král

Adam Král

30. 11. 2022 08:13

Takto bychom určitě nedoporučovali dělat cosplay.

Reklama

Cosplay spočívá v co nejpřesnějším napodobení cílené postavy. Může to být osobnost ze hry, knihy, filmu či dalších médií. Ve většině případů jde ale o co nejvěrnější napodobení vzhledu, chování či výbavy. O podobný kousek se pokusil tvůrce s přezdívkou rostislav_999.

Ten chtěl napodobit postavu ze hry DOTA 2 se jménem Ember Spirit. Tedy, byla to s největší pravděpodobností právě tato postava, protože její 3D model byl v pozadí celého streamu. Jedná se o hrdinu, kterému hoří ruce a meče. Aby tak cosplayer efekt napodobil, vzal si rukavice, které polil hořlavinou. Nenapadlo ho pak nic lepšího, než oba kousky normální látky zapálit.

 

Jenže ani jedna z rukavic nebyla odolná vůči ohni, a pokud by měl streamer trochu menší štěstí, mohl si nějak vážně ublížit. Nejsme si úplně jistí, jestli tohle chcete cosplayem vytvořit. Lze to navíc provést mnohem jednodušeji, než si doslova zapálit ruce. Ještě ke všemu za tohle hrozí tvůrci ban, a to z jednoduchého důvodu. Na Twitchi je totiž zakázáno jakýmkoliv způsobem propagovat sebepoškozování či ho oslavovat. 

Platforma v minulosti zabanovala více lidí za mnohem méně závažné prohřešky než sebezapalování. Zatím to ale vypadá, že se žádný ban nekoná a Rostislav tak může vesele vysílat dál.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama