Streamer Ninja má rakovinu. Fanoušky vyzval k pravidelné kontrole
Zajímavosti Článek Streamer Ninja má rakovinu. Fanoušky vyzval k pravidelné kontrole

Streamer Ninja má rakovinu. Fanoušky vyzval k pravidelné kontrole

Josef Ventrča

Josef Ventrča

30. 3. 2024 16:00

Slavná hvězda Twitche Tyler „Ninja“ Blevins má rakovinu. Lékaři mu diagnostikovali melanom, tedy zhoubné onemocnění kůže. Streamer vyzval fanoušky, aby nepodceňovali rizika a chodili na pravidelné prohlídky.

Reklama

Americký streamer a hvězda Twitche Tyler „Ninja“ Blevins prozradil, že mu lékaři diagnostikovali melanom, jednu z forem rakoviny kůže. Dvaatřicetiletý hráč, kterého na streamovací platformě sleduje přes devatenáct milionů lidí, se o svou diagnózu podelělil prostřednictvím příspěvku na sociální síti X. „Jsem stále v šoku, ale chci vás informovat,“ napsal.

Ninja podepsal exkluzivní smlouvu s Twitchem

Ninja podepsal exkluzivní smlouvu s Twitchem

Nová kapitola pro slavného streamera právě započala.

11. 9. 2020 15:34

Ninjův dermatolog objevil melanom při běžné kontrole kůže na spodní straně chodidla. „Podle lékařů jej zachytili v raném stádiu,“ sdělil Ninja optimistickou zprávu. Dodal, že doktoři také provedli biopsii druhé tmavé skvrny poblíž původního znaménka a odstranili oblast kolem melanomu, aby zjistili, zda eliminovali veškerou rakovinnou tkáň.

„Berte to jako připomínku, abyste chodili na pravidelné kožní prohlídky,“ vyzval své fanoušky Ninja, který doplnil, že je vděčný za nadějné vyhlídky.

Podle CNN v posledních letech stoupá počet mladých lidí, tedy osob pod padesát let, s diagnostikovanou rakovinou. Vědci zatím přesně neví, čím to přesně je. Předpokládají, že by to mohlo mít spojitost se změnami v typech rizikových faktorů. Podle Světové zdravotnické organizace mezi ně patří kouření, konzumace alkoholu, znečištěné ovzduší, obezita, nedostatek fyzické aktivity a špatná strava, zejména s malým množstvím ovoce a zeleniny.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama