Marvel byl obviněn z používání AI
i Zdroj: Marvel Studios
Zajímavosti Článek Marvel byl obviněn z používání AI

Marvel byl obviněn z používání AI

Dominika Hudcová

Dominika Hudcová

15. 2. 2024 12:45

Premiéra třetího filmu Deadpoola míří do kin již v červenci tohoto roku. Bude se jednat o pokračování snímků Deadpool a Deadpool 2, ale na rozdíl od nich je třetí díl natáčen studiem Marvel. Jak napovídá nejen název filmu, ale také nový oficiální plakát, jednu z hlavních rolí obsadil i Hugh Jackman jako Wolverine. Jenže právě tento nyní již smazaný plakát vyvolal obrovskou kontroverzi a rozdělil fanoušky do dvou táborů.

Reklama

Deadpool 3 je letos jediným filmem, který si pro nás Marvel připravil a tak při příležitosti Dne svatého Valentýna byl vydán plakát právě se dvěma hlavními postavami tohoto akčního snímku. Jenže tento plakát vyobrazující ruce Deadpoola a Wolverina tvořící srdíčko schytal od mnoha fanoušků kritiku a později byl dokonce smazán.

Marvel byl obviněn z používání AI
i Zdroj: Twitter.com/Marvel_India

Celá kontroverze vznikla na základě podezření, že studio Marvel použilo pro vznik tohoto plakátu umělou inteligenci i přes to, že bylo již dříve za používání AI kritizováno. Fanoušci se pod již smazaným postem na platformě X pustili do hojné diskuze a bylo jasně vidět, že se rozdělili do dvou táborů. 

Mnozí z nich poukazují na jasné důkazy o použití umělé inteligence, jiní protiargumentovali a stojí si za tím, že studio použilo Photoshop.

Jedna z reakcí se však zaměřila na určité místo na ruce Deadpoola, které dle něj jasně dokazuje použití AI. Zároveň také při detailním prozkoumání ruky Wolverina lze vidět, že jeho drápy jsou zvláštně umístěné a vypadají nepřirozeně zkrouceně.

Právě tyto drobnosti by mohly svědčit o použití umělé inteligence, protože není neobvyklé, že takto generované práce nejsou 100% detailní.

Účet Marvel India na platformě X i Instagramu, kde se kontroverzní plakát objevil, příspěvek v reakci smazal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama