STYKO míří do semifinále, poslední naděje Ameriky končí ve čtvrtfinále
Esport CS:GO Článek STYKO míří do semifinále, poslední naděje Ameriky končí ve čtvrtfinále

STYKO míří do semifinále, poslední naděje Ameriky končí ve čtvrtfinále

Michael Douša

Michael Douša

19. 5. 2023 21:54

Apeks po obrovském úspěchu ve čvrtfinále jdou dál

Reklama
Apeks po obrovském úspěchu ve čvrtfinále jdou zase o krok dál.

Poslední slovenský hráč na Majoru Martin “STYKO” Styk postupuje do semifinále! Ve dvou těsných mapách ukázali Apeks co všechno zvládnou proti americkým Liquid. Obě mapy probíhaly velmi podobně, v prvním poločase Apeks získali 11 bodů, v druhém se Liquid na mapách rozehráli a začali dotahovat, díky čemu obě mapy ponechávaly obecenstvo v pozoru.

Na Ancientu zářil slovenský veterán Martin “STYKO” Styk s úžasnými 22 zabitími k pouhým 15 smrtem a průměrným poškozením za kolo 104,5. Celý tým konzistentně zabíjel, vyhrával a budoval si dominanci proti americkému mužstvu. Na Ancientu dokonce nenechali Joshi “oSee” Ohmovi titul nejvíce AWP zabití, toho se ujal švédský hráč Tim “nawwk” Jonasson, se zbraní zabil členy Liquid devětkrát. 

Jak je již zmíněno, první poločas Overpassu vypadal prakticky identicky k Ancientu, druhá polovina ale byla zahájena dvěma vyhranými koly pro Liquid, což Apeks i fanoušky lehce rozhodilo. Apeks zde chvilku zakulhali, ale rychle se dostali zpět do formy aby hru ukončili druhou mapou a krásným vítězstvím 16-11. Zde se ukázal v tom nejlepším světle kapitán Apeks, makedonský Damjan “kyxsan” Stoilkovski s absolutně neuvěřitelnými 29 zabitími, měl jich o tři více než nejlepší hráč z druhé strany, Mareks “YEKINDAR” Gaļinskis. To je opravdu vynikající výkon a ukazuje to kvalitu kyxsanovy hry. Nejenže zvládá koordinovat tým tak, že si nejlepší tým Severní Ameriky podali 2-0, ale sám jde vítězství napřed. To není u kapitánů standard, jen to srovnejme s kapitánem FaZe, Finnem "karrigan" Andersenem, který měl průměrný rating za rok nad 1,0 v roce 2015.

STYKO míří do semifinále, poslední naděje Ameriky končí ve čtvrtfinále

Pro českou, ale především slovenskou komunitu je tohle obrovský úspěch, po Davidu “frozen” Čerňanském je to jediný Slovák, který se v posledních letech na Majoru dostal tak daleko. Zítra Apeks čeká semifinále proti Vitality a my to budeme napjatě sledovat!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama