styx-shards-of-darkness-bude-hezci-a-vetsi-nez-predchudce
Gaming Článek Styx: Shards of Darkness bude hezčí a větší než předchůdce

Styx: Shards of Darkness bude hezčí a větší než předchůdce

Filip Němeček

Filip Němeček

23. 8. 2016 12:14

Pokračování stealth akce pohání Unreal 4 a hlavní hrdina bojuje s temnými elfy.

Reklama

Druhý díl stealth akce Styx s goblinem je další hra, kterou jsem původně neplánoval moc sledovat, ale GamesCom ukázka dokázala zapůsobit. Hned na první pohled lze rozeznat skok z třetí verze Unreal engine na čtvrtou. Prostředí vypadá hezky, včetně nasvětlení, stínů či ohně.

Ukázka se soustředila hlavně na celou řadu technik a možností, které můžete při plížení využít. Třeba se vyplatí nosit po kapsách písek. Můžete s ním na dálku uhasit oheň a tak snížit viditelnost či ho prostě jen tak někam hodit a poslat nepřátele, aby zjistili, co se to vlastně děje.

Styx: Shards of Darkness bude hezčí a větší než předchůdce

Kromě tradičních likvidací můžete temným elfům otrávit jídlo/pití a po chvíli je cesta volná. Nechyběla ani ukázka nastražení pasti u poplašného zvonu. Všudypřítomné skříně či velké truhly můžete využít jako skrýš. Zde se mi líbilo, že opravdu vidíte jen to, co vidí váš hrdina a na pohled ven vám tak musí stačit malá škvíra. Rovněž můžete tento nábytek využít ke schování zabitých nepřátel. V jednom případě dokonce hrdina shodil na nepřátele lustr a zlikvidoval je.

Styx: Shards of Darkness bude hezčí a větší než předchůdce

Ve hře budete mít tradiční stromy schopností, jako jsou tichá zabití či třeba alchymie. Režim výroby předmětů má hrát celkem velkou roli. Díky magickému „prášku“, který třeba takto půjde získat, se můžete například teleportovat krátké vzdálenosti. Kromě elfů budou ve hře trpaslíci a zřejmě také další rasy.

Styx: Shards of Darkness vyjde v prvním čtvrtletí roku 2017. Chystá se verze pro PC, Xbox One a PlayStation 4. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama