Nástupce veletrhu E3 zná datum konání. Proběhne v červnu
i Zdroj: Summer Game Fest
Gaming Článek Nástupce veletrhu E3 zná datum konání. Proběhne v červnu

Nástupce veletrhu E3 zná datum konání. Proběhne v červnu

Václav Brixí

Václav Brixí

14. 3. 2024 16:45

Nástupce veletrhu E3, Summer Game Fest, zná datum konání. Proběhne 7. června, jak potvrdil Geoff Keighley, který stojí za celým projektem. Přidají se i další velcí vydavatelé.

Reklama

Rok se s rokem sešel a pomalu se nám blíží další Summer Game Fest, během kterého se dozajista dočkáme řady nových trailerů a informací k připravovaným hrám. Událost se i letos odehraje v prostorách YouTube Theater v americkém Los Angeles. Samozřejmě bude také živě vysílána divákům doma u obrazovek. Můžeme očekávat přibližně dvouhodinový program, jako tomu bylo v minulých letech. Chybět pravděpodobně nebudou ani následné doprovodné programy v podobě Days of the Devs či komediální prezentace Devolver Digital.

K události se zřejmě opět připojí velcí producenti video herního průmyslu a zorganizují vlastní prezentace souběžně se Summer Game Festem, jako tomu bylo v minulém roce. Dočkat bychom se mohli prezentací Ubisoft Forward, Xbox Games Showcase nebo představení projektů z produkce Capcomu. Je třeba zmínit, že letošní ročník bude strhávat veškerou pozornost pouze na sebe, jelikož tradiční veletrh E3 byl k závěru loňského roku definitivně ukončen. Jeho kořeny přitom sahaly až do roku 1995.

V rámci příprav letošního Summer Game Festu si Geoff Keighley určitě dá pozor na seznam hostů a moderátorů. Po minulém ročníku byl totiž centrem kritiky za nedostatečnou diverzitu v této oblasti. Konkrétně za to, že se na pódiu po jeho boku neobjevila žádná žena. Posléze celou situaci vysvětlil tím, že herečka Melanie Liburd, která byla pozvána, nemohla na poslední chvíli dorazit. Zároveň Keighley zdůraznil, že celý tým si je důležitosti této problematiky plně vědom a myslí si, že s diverzitou v rámci jejich show pracují velmi dobře.

Summer Game Fest bude vysílán online 7. června ve 23:00 našeho času. Následovat pak budou dva dny eventů pouze pro pozvaná média, influencery a novináře. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama