Survival hra Rust opustí v únoru předběžný přístup
Gaming Článek Survival hra Rust opustí v únoru předběžný přístup

Survival hra Rust opustí v únoru předběžný přístup

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

24. 1. 2018 21:34

Rust konečně výjde z předběžného přístupu, ale stále nebude ve finální verzi

Reklama

Survival hra Rust se v předběžném přístupu na Steamu objevila už v roce 2013. Takže věřte tomu nebo ne, ale Rust už je v předběžném přístupu po dobu skoro pěti let. Což se ale s příchodem 8. února změní, protože hlavní vývojář Garry Newman oznámil jeho plné vydání právě na toto datum. 

Pokud jste však Rust někdy v poslední době hráli, tak moc dobře víte, že hra samotná má do plného vydání hodně daleko. V souvislosti s tím Garry oznámil, že vývoj na hře bude pokračovat i po vydání verze 1.0. Změní se však forma aktualizací, což znamená, že aktualizace nebudou již týdenního formátu, ale pouze měsíčního. K této variantě se uchýlili, protože týdenní aktualizace byly velmi hektické, bylo zde mnoho chyb, které se pak většinou museli opravovat za pochodu. Tento krok by měl dát vývojářům více času na otestování všech budoucích změn.

Survival hra Rust opustí v únoru předběžný přístup

Garry však myslel i na hráče, kteří mají rádi formát těchto týdenních aktualizací.  Pro ně bude možnost hrát tzv. PTR (Public Test Rust). V plánu jsou i servery pouze pro tento typ Rustu. Vývojáři zároveň doufají, že právě tito hráči jim pomůžou vyladit všechny potřebné problémy předtím, než se tyto aktualizace dostanou do plně vydané hry.

I když je toto pro Rust obrovský krok dopředu, tak Garry klidní naše očekávání. „Prosím zkuste nesrovnávat Rust s dalšími plně vydanými tituly nebo s nějakou vaší očekávanou ideální verzí Rustu. Srovnejte, jak vypadá hra dnes a v období, kdy vstupovala do předběžného přístupu. Berte to spíše jako, že opouštíme prototypní verzi a teprve teď vstupujeme do Alphy.“

Plné vydání Rustu bude pravděpodobně velmi tichá záležitost, bez jakýchkoliv zahajovacích párty nebo nějakých velkých překvapení. "Business as usual" přesně takhle to Garry popsal, protože jak už jsme zvyklí tak s plným vydání se většinou zvyšuje i cena hry. V tomto případě hra zdraží z $20 na $35. „Je to na prd, že hra bude dražší, ale takováhle byla naše dohoda už od počátku. A rozhodně to není, že bychom zvedli cenu hry na 60 dolarů bez jakéhokoliv varování.“ Čímž pravděpodobně narážel na konkurenční survival hru ARK. „Tohle je vlastně jedním z hlavních důvodů, proč jsme se rozhodli dát vám o tomto kroku vědět, místo toho abychom nenápadně opustili předběžný přístup, zkrátka si myslíme, že si o tomto našem důležitém kroku zasloužíte vědět. “

Garry zároveň poděkoval všem hráčům, kteří si Rust zakoupili za doby předběžného přístupu, přičemž si je vědom všech nedostatků, které hra měla. Ale taktéž doufá, že pro vás nebyla hra nějakým velkým zklamáním. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama