Take Two vysvětlilo, proč nevznikl GTA film
Zajímavosti Článek Take Two vysvětlilo, proč nevznikl GTA film

Take Two vysvětlilo, proč nevznikl GTA film

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

26. 11. 2019 03:53

A my tomu naprosto rozumíme.

Reklama

Strauss Zelnick, výkonný ředitel společnosti Take Two Interactive, která vlastní Rockstar Games, se vyjádřil k poměrně diskutované otázce, proč ještě nevyšel film inspirovaný hrou Grand Theft Auto. Vzhledem k tomu, že GTA je jedna z nejpopulárnějších herních sérií současnosti i historie, nabízí rozmanitý svět s bohatým příběhem, barvitými postavami a především vydělala miliardy dolarů, tak si tuhle otázku musel alespoň jednou položit každý. Obzvláště fanouškům přijde divné, že tu ještě chybí filmové zpracování.

K tomuto Zelnick vysvětluje, že pokud by Take Two společně s Rockstar Games chtělo vytvořit film, museli by mít naprostou kontrolu nad kreativním vývojem, aby měli jistotu, že se vše bude odvíjet tím směrem, jakým chtějí. To znamená, že pokud by chtěli mít úplnou kontrolu nad tvorbou filmu, museli by si ho i financovat. Jelikož jen GTA V prodalo již přes 115 milionů kopií, peníze by neměly být problém. Největší kámen úrazu však spatřují ve zkušenostech. Pouze pár lidí z Take Two má nějaké zkušenosti s filmovým byznysem.

Ačkoliv by bylo minimálně zábavné sledovat labilního Trevora při bankovní loupeži spolu s Michaelem a Franklinem, nebo se vydat do Los Santos 90. let, kde se o dominanci nad městem prali Ballas, Vagos a Grove Street, tak se těchto scénářů na stříbrném plátně asi nedočkáme. Tento krok je i pochopitelný, jelikož učebnice herního dějepisu nám připomínají, že filmová zpracování úspěšných her dopadla nejlíp tak s průměrným hodnocením od kritiků, jen si vzpomeňte na Warcraft nebo Assassin's Creed. A pokud vám to nestačí, tak skvosty jako Mortal Kombat: Annihilation či Super Mario Bros. by vás už měly přesvědčit o skeptickém přístupu Take Two.

Každopádně s GTA filmem bychom tedy neměli příliš počítat, protože neexistuje nejmenší šance, že by se našla produkce, která by kývla Take Two na úplnou kontrolu nad filmem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama